Türk yatırımcı Çinlilerin ayağını kaydırdı

Bursa'lı bir iş adamı, Balıkesir'de 2007'de kurduğu fabrikada üretimine başladığı halatta Çinlilerin iç piyasadaki hakimiyetine son verdi.

Türk yatırımcı  Çinlilerin ayağını kaydırdı
Türk yatırımcı Çinlilerin ayağını kaydırdı
GİRİŞ 17.02.2016 15:04 GÜNCELLEME 17.02.2016 15:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bursa'da tekstille uğraşan bir yatırımcı, Balıkesir'de 2007'de kurduğu fabrikada üretimine başladığı halatta Çinlilerin iç piyasadaki hakimiyetine son verirken, ABD, Almanya, İran ve Irak'a ihracat yapar konuma geldi.

Söz konusu firmanın sahibi Ümran Öztoprak, yaptığı açıklamada, Bursa'da tekstille uğraştıklarını belirterek, yeni yatırımlar için araştırma yaparken halat üretiminde bir boşluk yaşandığını tespit ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine 2007'de Balıkesir'de kurdukları fabrikada halat üretimine başladıklarını dile getiren Öztoprak, bu üründe söz sahibi Çin'in Türkiye iç pazarının yaklaşık yüzde 90'ını elinde tuttuğunu gördüklerini anlattı.

"Çin firmaları artık rahat değil"

"Çin fiyatlarında, Avrupa kalitesinde üretim" sloganıyla yola çıktıklarını ve halatta önemli mesafe aldıklarını aktaran Öztoprak, "Aradan geçen 9 yılda Çinlilerin pazarını ele getirdik. Şu anda Türkiye'deki halat piyasasının yüzde 70'ine sahibiz. Çin firmaları eskisi gibi rahat değiller. Ekonomiye pozitif katkı sağladık çünkü ithalatı kestik" dedi.

İç piyasadaki hakimiyetin yanı sıra ABD, Almanya, İran ve Irak'a ihracat yaptıklarını ifade eden Öztoprak, şöyle konuştu:

"Bu ülke pazarlarında daha fazla olmak istiyoruz. 250 ton kapasiteli bir halat yaptık. Yüksek mukavemetli endüstriyel sentetikten imal edilmiş bir halat. Kopma tonajı 1500 tonun üzerinde bir ürün. Bu halatı dünyada yapabilecek firma sayısı sınırlı. Bu ürünümüzle yurt dışı pazarlarındaki payımızı artırmayı istiyoruz. 6-8 Mart Almanya'da bir fuarda bu ürünümüzü sergileyeceğiz. 15-19 Nisan'da Çin'de düzenlenecek fuara da katılacağız. Amacımız, Çin pazarına da girip, halat satabilmek. Halatlarımızı sattığımız pazarlardan Türk kalitesi başlığında önemli geri dönüşler alıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hafız 8 yıl önce Şikayet Et
    Masallah Allah muvaffak eylesin her alan milli ,har anlsmda milli. Güçlü olmak için üretmek lazım. VATANDAŞA ÜRETMEYI ÖĞRETMEK LAZIM. YALNIZ TÜKETMEK DEGIL
    Cevapla
  • Temel candan f 8 yıl önce Şikayet Et
    Dusunun girisimcimiz birde kur baskisi altinda
    Cevapla
  • Caner 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla