İşte Akın İpek’in 25 milyon TL'lik garajı

Şirketlerine kayyum heyeti atandıktan sonra yaşadığı şatafatlı hayatı gün yüzüne çıkan Akın İpek'in bu kez de lüks araçları ortaya çıktı.

İşte Akın İpek’in 25 milyon TL'lik garajı
İşte Akın İpek’in 25 milyon TL'lik garajı
GİRİŞ 05.02.2016 08:26 GÜNCELLEME 05.02.2016 08:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Paralel yapının tabanındaki dar gelirli insanlardan 'himmet' adı altında toplanan paralarla şirketlerini finanse ettiği belirlenen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörü Akın İpek'in halkın parasıyla göz kamaştırıcı bir yaşam sürdüğü ortaya çıkarıldı.

Yalıları, vilları, yurtdışındaki lüks daireleri, özel jetleri ve yatları bir bir ortaya çıkan, İpek'in şimdi de yaklaşık 25 milyon TL değerindeki özel garajına girildi. İpek'in halka açık Koza-İpek Holding AŞ üzerinden aldığı birbirinden lüks araçların şirkette görevi olmayan aile bireyleri tarafından dahi kullanıldığı belirlendi.

ARAÇLAR OTOPARKA ÇEKİLDİ

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında Akın İpek'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Koza-İpek Holding ve bünyesindeki 18 şirkete atanan kayyum heyeti halka açık şirket üzerine alınan 27 ultra-lüks aracın Akın İpek ve yakın aile bireyleri tarafından kullanıldığını belirledi. Hatta şirket kasasından alınan araçların şirkette görevi olmayan aile bireylerine de tahsis edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Musa Yücel'in talimatıyla araçlar geri çekildi ve şirket otoparkına getirildi. Yeni Şafak, Koza-İpek Holding AŞ'nin otoparkında bulunan 27 ultra-lüks aracı görüntüledi. İpek ve aile bireyleri tarafından kullanıldığı belirlenen araçlar dudak ısırttı.

25 MİLYON TL DEĞERİNDE

Ferrari, Lamborghini, Bentley, Porsche ve Mercedes marka otomobil ve jiplerin bulunduğu ultra-lüks 27 aracın toplam değerinin 25 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor. Araçların her birinin değerinin 600 bin TL ile 1.3 milyon TL arasında değiştiği öğrenildi. Araçların içerisinde en pahalı olanı ise Akın İpek'in kullandığı Bentley marka özel araç. İpek'in şoförsüz olarak kullandığı belirtilen aracın fiyatının 1.3 milyon TL civarında olduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda kapalı garajda tutulan Ferrari ve Lamborghini de koleksiyonun en pahalıları arasında yer alıyor.

SATILIĞA ÇIKARTILACAK

Kayyum heyeti şirket üzerine kayıtlı taşınmazlarla ilgili kira çalışması yapıyordu. Söz konusu ultra-lüks araçların ise önümüzdeki günlerde satılığa çıkabileceği belirtiliyor. Öte yandan, şirket üzerine kayıtlı bazı araçların da şirkette görevi bulunan bazı aile bireylerine kiralandığı öğrenildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında hakkında “yoklukta tutuklama” kararı çıkartılan Akın İpek'in oğlu Ali İpek, 2014 yılı Ramazan ayında alkollü araç kullanırken yakalanmıştı. Üçüncü kez alkollü araç kullanırken yakalanan Ali İpek'in ehliyetine 5 yıl el konulurken, bin 468 TL de ceza kesilmişti. Ali İpek'in alkollüyken kullandığı Ferrari marka lüks araç da şirketin otoparkında yer alıyor. Lamborghini marka lüks aracın ise ipek'in kardeşi Cafer Tekin İpek tarafından kullanıldığı öğrenildi. Koleksiyonda yer alan Mercedes marka otomobillerden birisinin ise Marmaris'ten getirtildiği öğrenildi. Söz konusu aracın Akın İpek tarafından kullanıldığı belirtildi. Mercedes marka aracın sadece, özel jetiyle Marmaris'e uçan İpek'i, havalimanından Angel's Peninsula adlı otele, yine aynı şekilde otelden havalimanına bırakırken kullanıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 12
  • Talip Bilvanis 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi hocanın gülüşüne servetini veririsin .okunuda yersin nikah davetyesinden mi çıktı bu servet koza davetiye nikah şekerleri...vay yavrum vay...hocanın sevsinler senin...sevecekler hiç merak etme...
    Cevapla
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    himmet paraları sag olsun bak o paralarla nerelere yardım yapıldıgını görun himmetçiler piyasada keriz çok nasıl olsa
    Cevapla
  • yerinde bir karar. 8 yıl önce Şikayet Et
    satılığa çıkarılması yerinde bir karar. hizmet adamının lüks takıntısı olmaması lazım.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bu telefon dolandırıcıları ancak garibanları dolan dırıyor işte size dolandıracak adam bırakın garibanların peşini aloooo duyun sesimizi.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet el koysun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle