Mustafa Boydak: Hükümetle mutabıkız

İstikbal Mobilya'yı bünyesinde barındıran Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak 'Hükümetin 2023 hedefiyle mutabıkız' dedi.

Mustafa Boydak: Hükümetle mutabıkız
Mustafa Boydak: Hükümetle mutabıkız
GİRİŞ 22.01.2016 15:07 GÜNCELLEME 22.01.2016 18:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin hak etmediği halde bazı çevrelerin ülkeyi belirsiz bir ortama sürüklemek istediğini belirten Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, “Devletimizin koyduğu 2023 yılı hedeflerini harfiyen destekliyoruz” dedi

Bu dönemde herkesin işine sahip çıkması tavsiyesinde bulunan Mustafa Boydak, sosyal hayatın elbette gerekli olduğunu, ancak sosyal hayat diye boş işlerden de uzak durulmasını isteyen Boydak, “Devletin men ettiği faaliyetlerden kaçınalım. Rakiplerimiz olduğunu unutmayalım, hiç kimse unutmasın ki sektörde tek değilsiniz. Başka insanların durumuyla uğraşmaktan vazgeçip kendi işimize bakalım. Kendimizi hâkim savcı yerine koyup yargılamalara girmeyelim. Bizim en önemli önceliğimiz şehirlerimizi büyütmektir, başkalarından geri kalmayalım. Teknolojiye ayak uyduralım. Geçmişte yapılmıştır, hizmetler olmuştur. Bir takım kişilere, gruplara herkes inandı, destek verdi. Geriye bakmaya gerek yok. İleriye bakalım” diye konuştu.

BAZILARI BELİRSİZLİK İSTİYOR

Türkiye’nin normal bir durumda olduğu halde, ülke farklı bir boyutta göstermek isteyenlerin olduğunu ve ülkeyi belirsizlikler ortamına çekmek için uğraştıklarının altını çizen Boydak, 1 Kasım seçimlerinin belirsizlikleri tamamen ortadan kaldırdığını söyledi.  Herşeye rağmen 2015 yılında Türkiye’de yüzde 4’ün üzerinde bir büyüme beklediklerini belirten  Boydak, “Biz de Kayseri’de geçen yıl sanayimizi geliştirdik. yeni yatırımlarımızla ekonomiyi büyüttük, istihdamda artış sağladık. Seçim belirsizliği büyümemizi birkaç puan aşağı indirse de bunu telafi edebiliriz. Biz Kayseri olarak Türkiye’nin tam ortasında, lojistiğin olduğu bir bölgeyiz. Denize uzak olsa da pazarlarımız genişliyor. Türkiye ve Kayseri olarak belli bir kesime değil, artık dünyaya hitap ediyoruz. 2015’te yatırım iştahını da gördük” diye konuştu.

2023 HEDEFLERİNİN PARÇASIYIZ

Devletin koyduğu bütün hedefleri harfiyen desteklediklerini, 2023 yılı hedefleri noktasında hükümetin hedefleriyle mutabık olduklarını belirten Boydak, kendilerinin bu hedeflerin bir parçası olduğunu, 2023 yılında Türkiye’nin daha dinamik, daha hızlı, korunaklı ve dünya siyasetinde söz sahibi bir ülke olacağını kaydetti.  

Türkiye’nin daha 1999 yılında bir Uzakdoğu ülkesinden zekat parası gelecek diye dört gözle beklerken bugün hiç ayrım yapmadan dünyaya 4,5 milyar yardın eden bir ülke haline geldiğine vurgu yapan Mustafa Boydak, “Bunun hayali bile mümkün değildi. Nereden nereye, hamdolsun. Oradan buraya geldiysek, buradan daha yukarı çıkmak daha kolay. Milli hâsılamız kişi başına 25 bin dolara çıkacak, bu kapasitemiz var, insanımız bunu hak ediyor, Cenâb-ı Allah bize bunu da nasip edecek inşallah” dedi.

Türkiye’nin 2015 yılında istenilen bir büyüme yakalayacağını bir kez daha ifade eden Boydak, “İşletmelerimiz faaliyetlerini aksatmadan sürdürüyorlar. Sadece ihracat hacmimizde yüzde 20 gerileme oldu. Miktar olarak geri gidiş yok, ancak dünyadaki emtia fiyatlarındaki düşüşten kaynaklı olarak fiyatlarımız ucuzlayınca bu rakamlar düşük gözüktü. Aynı üretim yapılmış, ama daha az para almışız, bununla birlikte hammaddeciye de daha az ödemişiz. Bu gerilemede 7 Haziran – 1 Kasım arasındaki belirsizliğin büyük etkisi oldu” dedi.

İHRACATTA BÜYÜME TRENDİ

2016 yılında yeniden ihracatta yeniden büyüme trendine girmek istediklerini, Kayseri’de fabrikalarının yüzde 70-75 kapasite ile çalıştığını ifade eden Boydak, bunu yüzde 95’lere yükseltme noktasında çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin 2016 yılında da tahminen yüzde 4’tan fazla büyüyeceğine inandıklarını ifade eden Boydak, “Bu yıl Kayseri’de büyümeyi yüzde 6 olarak hedefledik. Kayseri cazibe merkezi, İç Anadolu’da Kayseri; Ankara’dan sonra 2 önemli şehir ve 13 il bizimle direkt çalışıyor. Üstelik sadece sanayide değil hastane hizmetlerinde bile Kayseri’ye bölgeden insanlar geliyor. Yeterli mi, elbette daha ilerisi olabilir” şeklinde konuştu.

2016 NETLEŞTİĞİ BİR YIL OLSUN

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Yeni Akit’ten Hacı Yakışıklı ve Mustafa Şaşmaztürk’ün sorularını cevapladı. 2016’nın zihinlerin netleştiği, ithamların bir kenara bırakıldığı bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirten Boydak, “Böyle olursa bizler işimize daha iyi bakacağız, Boydak grubu olarak 2014-2015’te yatırımlar yaptık. Şimdi bunları büyüteceğiz. Serbest bölgemizde beyaz eşya firmalarımız var ve müthiş üretim yapacağız” dedi. (Yeni Akit)