Asgari ücret desteğinde iki kritik değişiklik!

1300 liraya yükselen asgari ücretin işverene maliyetini azaltmak amacıyla sağlanacak devlet desteğinde değişiklik yapıldı.

Asgari ücret desteğinde iki kritik değişiklik!
Asgari ücret desteğinde iki kritik değişiklik!
GİRİŞ 08.01.2016 16:25 GÜNCELLEME 09.01.2016 07:44
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Asgari ücret artışı nedeniyle işverene sağlanacak aylık 110 liralık devlet desteği, 100 liraya düştü. Ancak destekten yararlanabilecek işçi sayısı, 8,5 milyondan 11 milyona çıktı.

Düzenlemenin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında Ak Parti milletvekilleri, yeni bir önerge verdi. NTV'nin haberine göre, önergeyle 2016'da sağlanacak aylık 110 liralık destek, 100 liraya düşürüldü. İşverenin asgari ücret artışından kaynaklı aylık 274 liralık ek maliyetinin devlet tarafından karşılanan oranı, yüzde 40'dan yüzde 36'ya düştü.

KAPSAM GENİŞLEDİ

Ancak devlet desteğinin, asgari ücretli işçiler dışında, 2015'de brüt maaşı 2 bin 550 lira olan işçiler için de verilmesi sağlandı. Değişiklikle, devlet desteği alınabilecek işçi sayısı 8.5 milyondan 10 milyon 997 bine çıktı. özel sektörde çalışan işçilerin yüzde 80'i için işverenlere destek verilmesinin önü açıldı.

MADENCİLİKTE İKİ KAT DESTEK

Madencilik sektöründe ise devlet desteği, normalin iki katı oldu. Madencilikte işverene, işçi başına 200 lira destek verilecek. Değişiklik, desteğin devlete maliyetini de arttırdı. İlk haliyle 10,5 milyar lira olan maliyet, 11,5 milyar liraya yükseldi.

YORUMLAR 32
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    2001 krizinde çalıştığım işyeri battı çoğu iş yeri yarıya düşürdü çalışanı bir çoğu battı kaç kişi açlıktan öldü ben duymadım herşeye zam geliyordu bende maaşıma aynı oranda zam alıyordum maasimin dorttebiriyle kiramı oduyodum o günlerde su an kiralar maasimin yarısından fazla iyiye giden ne ????
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün calisanlarinin Hepsini Çıkart işten kendin çalış bütün isverenlerde aynısını yapsın çalışanın suç çalışmasa aynı anda iş bıraksa ayrılsa alayı batacak rizki veren allah..
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ucrete %30 zam nerde kim yapmış ???? Zammı yapılmış devlet büyükleri farkında değil belki ama vatandaş uyandı saf değil artık zamanı geldiğinde alır cevabını????
    Cevapla
  • BİRKAN KAYA 8 yıl önce Şikayet Et
    diğer partiler askeri ücret 1500 tl vermeyi söylüyordular iktidara gelirseler tabiki ozaman bu bazı patronlar nerdeydi niye seslerini çıkarmıyor du demek 1500 tl olsa patronlar dışarı çıkıp eylem yaparlardı :)
    Cevapla
  • Adilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar hep işçilerin sırtından kazandınız cebinizden üç kuruş para çıktı diye hepiniz zırlayıp ağlıyorsunuz utanmazsanız dileneceksiniz yazık yazık.
    Cevapla
  • Haberci 8 yıl önce Şikayet Et
    Adilhana katılıyorum. Üstelik herkes işveren olamaz vatansever kardeş zenginler biraz az kazansın Türkiyedeki gelir adaletsizliği uçurum maalesef
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki sen niye işveren olmuyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle