Pegasus ve Onur Air, Rusya uçuşlarını durdurdu

Rusya'nın, uluslararası havacılık kurallarına aykırı olarak, davranması üzerine Pegasus ve Onur Havayolları uçuşları durdurma kararı aldı.

Pegasus ve Onur Air, Rusya uçuşlarını durdurdu
Pegasus ve Onur Air, Rusya uçuşlarını durdurdu
GİRİŞ 05.01.2016 12:02 GÜNCELLEME 05.01.2016 12:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sınırımızı ihlal eden Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya vizesiz seyahati 1 Ocak 2016’dan itibaren kaldıracağını açıklamıştı. Gelişmelerin ardından Rusya, uluslararası kurallara aykırı olarak, Türkiye’den gelen yolcu uçaklarının uçuş ekiplerine de vize zorunluluğu getirdi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (ICAO) kurallarına göre, uçaktan inmeyen, gidiş-dönüş seferi yapan havayolu uçuş ekiplerinin vize zorunluluğu bulunmuyor. Bu ekipler özel izinle 1 veya 2 gün o ülkede de kalabiliyor.

Yaşanılan gelişmeler üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya’ya yaptıkları seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Pegasus Havayolları yaptığı açıklamada, “Şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar (12 Ocak 2016 Salı günü dahil) iptal edilmiştir. İlgili uçuşlara bileti olan misafirlerimize çağrı merkezimiz (0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz iade yapılacaktır” dendi. 

Onur Havayolları da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yaptığı Nalçik seferlerini 14 Ocak 2016 tarihine kadar durdurdu.

THY, 400 kişilik uçuş ekibine vize aldırdı

Kriz öncesinde Rusya pazarının en büyük yabancı taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları ise önce 150 kişilik uçuş ekibine vize aldırdı. Bu ekip Rusya’ya yapılan seferlerde görev yapmaya başladı. Daha sonra rakam 400’e kadar çıkartıldı.

Rusya, Türkiye’den doğrudan gelecek özel uçaklara da izin vermiyor. Bu nedenle Türk özel uçakları, Bulgaristan’da bir noktaya teknik iniş yapıyor. Ardından bu noktadan Rusya’ya uçuş izni alıyor. Talep Türkiye dışından geldiği için Rusya izin veriyor. Vizeler ise operasyon özel havacılık kuralları içinde olduğundan kapıda veriliyor. (DHA)

YORUMLAR 5
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden durdursun arkadasim hep kesip atmayin para kazaniyor ulkemiz onlar ambargo koy sa ne olur mallar baska ulkeler uzerinden yine ulasir devletimiz ucus yapior yapicak tabi neden alanimizi baskalarina kaptiralim hep duygusal dusunmeyelim lutfen tabiki karsiyiz attiklari adimlara fakat cikar iliskileri dogrultusunda kararlilikla devam edilmeli guclu ulke olmak icin yapmaliyiz sevgiler saygilar
    Cevapla
  • sonuncu 8 yıl önce Şikayet Et
    thy neden devam ediyor sormazlarmi ?
    Cevapla
  • misafir1 8 yıl önce Şikayet Et
    daha ne yapsınlar 81
    Cevapla
  • rafet 8 yıl önce Şikayet Et
    THY da uçuşlarını durdursun. bizde aynı şekilde mütekabiliyet esasları uygulayalım. sipirya ayıları haddini bilsin.
    Cevapla
  • 81_Sahil 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus ayısına haddini bildirecek yok mu bu hükümetten??
    Cevapla