CarrefourSA ile Kiler birleşmesi tamamlandı

CarrefourSA, Kiler Alışveriş Hizmetleri ve Kiler Ankara Mağazacılık ile birleşmenin tamamlandığını duyurdu.

CarrefourSA ile Kiler birleşmesi tamamlandı
CarrefourSA ile Kiler birleşmesi tamamlandı
GİRİŞ 02.01.2016 12:03 GÜNCELLEME 02.01.2016 12:03

CarrefourSA tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz 2015'de devralınan Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kiler Ankara Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin şirketle birleşmesi tamamlandı.

Birleşme, geçen yılın son gününde Türk Ticaret Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca verilen izinlerin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulmasıyla işlerlik kazandı.

Böylece CarrefourSA ve Kiler hisseleri de 4 Ocak Pazartesi gününden itibaren Borsa İstanbul'da tek hisse olarak işlem görecek.

Geçen yılın mayıs ayında duyurulan satın alma, CarrefourSA'nın bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü satın alma oldu. Şirket daha önce, İsmar'ın Türkiye çapındaki 26 marketini ve Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 mağazasını bünyesine katmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, Kiler'in CarrefourSA'ya devrini ve sürecin tamamlanmasına ilişkin, şunları kaydetti:

"CarrefourSA bünyesinde yönetimin Sabancı Holding'e geçmesiyle, geçtiğimiz iki yıl içinde hem bir çok alanda yatırıma imza atarak organik bir büyüme oranı yakaladık hem de satın alma fırsatlarını değerlendirerek büyümemize hız verdik. Bugün için yatırımlarımızı sindirmeye devam ederken, organik büyümemizi ve paydaşlarımız açısından artan değer ifade eden başarı öyküleri kaydetmeyi sürdüreceğiz. Bu önemli birleşmenin sektörümüze, CarrefourSA'ya ve Kiler'e hayırlı olmasını temenni ederim"