Bakanla yapılan görüşmeyi anlattı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile dün yapılan görüşme hakkında açıklama yaptı.

Bakanla yapılan görüşmeyi anlattı
Bakanla yapılan görüşmeyi anlattı
GİRİŞ 31.12.2015 16:35 GÜNCELLEME 31.12.2015 16:35

Türk Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, dün Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştü. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes görüşmeye ilişkin şunları söyledi: “Görüşme, Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırarak sürdürmesi için gerek TÜSİAD’ın gerekse bakanlığın vizyonunun ortak noktalarını görmek açısından son derece faydalı oldu. Ülkemizi içinde bulunduğu gruptan pozitif yönde ayrıştıracak bir dönüşüm için sanayi sektöründe öncelikle ele alınacak konular ele alındı. Bu çerçevede, imalat teknolojilerinin geliştirilmesi, değer zincirinin bütününde dijitalizasyonun, verimliliğin artırılması, inovasyon ve Ar-Ge’nin geliştirilmesi konularına yönelik çalışmaların yakın bir işbirliği içinde sürdürülmesi konusunda hemfikir olduğumuza memnuniyet duyduk. Bu çerçevede önümüzdeki yakın dönemde gerek yürütmekte olduğumuz projelerin sonuçlarını ayrıntılarıyla değerlendirmek gerekse Bakanlığın hazırlamakta olduğu reform paketlerine ilişkin katkımızı sunabilmek için yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırıldı. Öte yandan, teknoloji ve inovasyon kapasitesi yüksek bir ekonomi için özellikle fen-teknoloji-matematik-mühendislik (İngilizce kısaltmasıyla STEM) altyapısı güçlü insan kaynağı ihtiyaca yeniden vurgu yaptık; sorgulayan, analitik düşünebilen ve yenilikçi nesiller yetiştirmek için eğitimde nitelik reformu yapmak gerektiğinin altını çizdik” dedi.

Görüşme kapsamında TÜSİAD, hükümet programında ve ilgili politika belgelerinde yer alan sanayi sektörü ile ilgili konuların yanı sıra,sanayide dönüşüm bağlantılı konularının ele alındığı bildirildi. Ayrıca, TÜSİAD Yönetim Kurulu yürütülmekte olan ’Sanayi 4.0’ ve ’KOBİ’lerde Büyüme ve Verimlilik Dinamikleri’ çalışmaları hakkında da Bakan Işık’a bilgi verdi. Görüşme de sanayinin rekabet gücü açısından önemli unsurlar olan Ar-Ge, teknoloji-inovasyon, eğitim, sanayi-üniversite işbirliği konularında fikir alışverişinde bulunularak bu alanlardaki işbirliği olanakları değerlendirildi.