Davutoğlu: Asgari ücrette tüm yükü alamayız

Seçim vaadi olarak asgari ücretin 1.300 olacağını açıklayan Başbakan Davutoğlu, işverene seslendi: Ancak tüm yükü karşılayamayız...

Davutoğlu: Asgari ücrette tüm yükü alamayız
Davutoğlu: Asgari ücrette tüm yükü alamayız
GİRİŞ 25.12.2015 08:40 GÜNCELLEME 25.12.2015 08:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçi ve işveren temsilcilerine, “İşçi ve işveren bir tek konuda anlaşmış. O da asgari ücretten kaynaklanan bütün yükü bizim üstlenmemiz yönünde. Ancak bütün yükü biz karşılayamayız”  mesajını verdi.

Davutoğlu, önceki gün yapılan Çalışma Meclisi’nin basına kapalı bölümünde, tarafları dinledikten sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Davutoğlu’nun asgari ücretle ilgili açıklamaları arasında, tamamlanan bütçe çalışmalarıyla birlikte asgari ücrette verilecek desteklerin kısa süre içinde büyük ölçüde netleşeceği de yer aldı.

Davutoğlu, kıdem tazminatı ve taşeronlarla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi. İşçi sendikalarının kıdem tazminatıyla ilgili olarak, “O bizim kırmızı çizgimiz” açıklamalarını anımsatan Davutoğlu, “Kırmızı çizgileriniz olmasın, gelin herşeyi konuşalım” dedi.

Taşeronlukla ilgili bir çalışma yapılacağını ve asıl işi yapanların kadroya alınacağını, yardımcı iş yapanların ise toplu sözleşme haklarından yararlanarak çalışmaya devam edeceğini de belirten Davutoğlu, “Taşeronlaşma istismara dönüşmüş” saptamasında bulundu.

YORUMLAR 9
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    1 haftada hayata geçecek vaadler arasındamıydı bu ?
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    başladılar kıvırmaya önce israille anlaşma yaptılar şimdide askeri ücret zammı yalan oldu bakalım daha ilerde neler göreceğiz!
    Cevapla
  • köle 2 8 yıl önce Şikayet Et
    kıvırma yok ne dediysek o
    Cevapla
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret 1300 tl oldu bile canısı
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak sadece şunu söylüyorum. Mazlumun yanında dura dura bizi mazlum ettiniz.
    Cevapla
  • Alpidalpi 8 yıl önce Şikayet Et
    Yine çözemeyecekler 6 ay sonrasına attılar.Sonra bi 6 ay daha atarlar,bizde konuyu unutmuş oluruz.Böylelikle sorun zaman içerisinde çözülmüş olur.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş taşeron olayı gibi 6 ay sonraya ertelenir. Her şeye zam gelir sonra asgari ücret zamlanır. Ama zamlardan dolayı yine aynı duruma düşeriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle