Kılıçdaroğlu, MÜSİAD heyetiyle görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Kılıçdaroğlu, MÜSİAD heyetiyle görüştü
Kılıçdaroğlu, MÜSİAD heyetiyle görüştü
GİRİŞ 17.12.2015 11:46 GÜNCELLEME 17.12.2015 11:46

Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke de katıldı.

Görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Nail Olpak, MÜSİAD olarak yeni hükümetten ve Meclis'ten beklentilerini içeren üç ayrı rapor ve bunlara ilişkin özet hazırladıklarını söyledi.

Bu raporları İstanbul'da düzenledikleri toplantıyla kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan Olpak, "Bugün de Sayın Genel Başkan ve ilgili genel başkan yardımcılarına MÜSİAD'ın bu yeni dönemde iş aleminin beklentilerini ve önerilerini paylaştık. Kendilerinin de bu konudaki görüşlerini aldık" dedi.

Uzun, detaylı ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Olpak, "Çünkü neticede hükümet bu işin uygulamalarını yapacaktır ama Meclis bu işin birinci derecedeki ayağıdır. Bu açıdan bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Olpak, "Somut başlıklar var mı" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Biz önerilerimizi 4 başlıkta değerlendirmiştik. Ekonomi, çalışma, sosyal ve siyasi barış şeklinde ifade ettiğimiz 4 ana başlığımız vardı. Bunun içerisinde, milli eğitim politikasından tutun kıdem tazminatı fonuna, bankacılık sistemine kadar basit düzenlemelerle yapılabilecek bir dizi önerimiz vardı. Yaklaşık 35 sayfalık özet rapor ve onun eki olan üç raporu kendilerine takdim ettik ki bunu geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştık."

Kılıçdaroğlu'nun bir değerlendirmesi olup olmadığı yönündeki soruya Olpak, "Elbette oldu. Kendileri bu ülke adına yapılabilecekler konusunda olumlu katkı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Yapılanlar ya da yapılmayanlar konusunda değerlendirmeleri oldu. Ben yapıcı yaklaştıklarını memnuniyetle gördüm ve kendilerine teşekkür ediyorum" yanıtını verdi.

Olpak, Suriye ve Rusya'da yaşanan gelişmelerin iş dünyasına yansımaları ve bu konuların gündeme gelip gelmediğine yönelik bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Suriye uzunca zamandır maalesef kanayan bir yara ve etkilerini görüyoruz. Rusya olayı bunun son ayağı. Rusya olayıyla ilgili yaptığımız değerlendirmelerde spesifik önerilerde bulunmadık ama genel değerlendirmelerimizde, bizim raporlarımızdan birisi dış politika raporuydu, oradaki önerilerimizin içinde bu konu var. Tansiyonun düşürülüp orta ve uzun vadede neler yapılabileceği iş alemi noktasında bizi hakikaten ilgilendiriyor. Elbette alternatif pazarlar bulma bunların içerisinden birisi ama alternatif pazarlarla uğraşırken mevcut Rus pazarını da kaybetmeden neler yapılabileceği de bizi ilgilendiriyor."