Koç'tan ABD'de robotik kol yatırımı

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, grubun iştiraki Inventram’ın ABD’de bir robotik el projesine yatırım yaptığını söyledi.

Koç'tan ABD'de robotik kol yatırımı
Koç'tan ABD'de robotik kol yatırımı
GİRİŞ 05.12.2015 06:55 GÜNCELLEME 05.12.2015 06:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Türk İş Dünyası Paneli’nde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, grubun erken aşama teknoloji projelerine yatırım yapan iştiraki Inventram’ın ABD’de bir robotik el projesine yatırım yaptığını söyledi.

Normalde bir robotik elde 25 sensör bulunduğunu söyleyen Koç, “Gerçek insan hissine yakın olmuyor. Ayakkabı bağlamak istediğinizde sorun oluyor” dedi. Yatırım yaptıkları ve sahibinin bir Türk olan Sensobright firmasının sadece bir parmakta 245 sensör bulunması üzerinde çalıştığını ifade eden Koç, “Amerika’da bir yatırım yaptık, inşallah meyvesini verecek. Bir parmağa 245 sensör koyabiliyoruz. Yani bugün becerebilirsek dünyada geliştirilmiş insan eline en yakın dokunma hissi veren robotik eli geliştireceğiz” diye konuştu. Inventram’ın yatırım yaptığı Sensobright, ABD’de Portland’da yaşayan doçentliğini Yıldız Teknik Üniversitesi’nden almış Utku Büşükşahin tarafından kuruldu. Büyükşahin’in aldığı ve almak için beklediği toplam 6 patenti bulunuyor.

İNOVASYON ÜLKE DNA’SINA GİRMELİ

  Arçelik’in en inovatif şirketleri olduğunu, prototip çalışmalarını Otokar’ın yürüttüğü milli tank Altay’ın da en gurur duydukları projeleri olduğunu anlatan Koç, “İnovasyonda en büyük iş devlete düşüyor. Bunun bir kültür haline gelmesi lazım, bu ülkenin DNA’sına girmesi lazım” dedi. Türkiye global ekonominin dinlenen oyuncularından biri olmak istiyorsa ve 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsa, inovatif olmaya mecbur olduğunu vurgulayan Koç, “İnovatif olunacaksa da devletin teşvikler ve finansal desteğin yanında, teknik altyapı, bilgi teknolojilerinin özendirilmesi, teknolojinin kullanılması, girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin filizleneceği ortamı, iklimi, yasal çerçeveyi geliştirmesi gibi pek çok konu var” diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    cumhuryet mitinlerine rektör ve yarğıçlara destek verdiler bizlerede teneke otomobil dayadılar yıllarca akılanırlar ülkenin önünü açarlar birdaha oğünleri ğörmeyiz
    Cevapla
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    2023 hedeflerine anarşik yollardan ulaşılamayacağı kesin onun için şimdiye kadar devleti sömürenler çıkarlarına gelmediği için milletin istediği iktidarlara gezi provokatörlüğü yapacağına adam gibi alanlarında hizmet etmeliler. Değilse tasfiye edilmeliler.
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    bir ay öce kapitalizm kalkmalı diyen ali koç bumu ?
    Cevapla
  • türk milleti 8 yıl önce Şikayet Et
    parayı burada kazanıp abd ye yatırım yapıyor.
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    ABDde kazanıyor türklere aktarıyor tıpkı petrol ğibiii
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    kafa mı buluyor milletle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle