Yarım asırlık Türk şirketi satılıyor

1960'lı yıllarda kuruluan ve geçtiğimiz yıllarda ekonomik darboğaza girerek hisse devri yapılan Afyon kökenli Oruçoğlu satılıyor.

Yarım asırlık Türk şirketi satılıyor
Yarım asırlık Türk şirketi satılıyor
GİRİŞ 02.12.2015 11:12 GÜNCELLEME 02.12.2015 11:12

Yarım asırlık tarihi ile Türkiye’deki en eski yatırımlardan biri olan Oruçoğlu Yağ satılıyor. Afyonlu Oruçoğlu Ailesi’nin 1960’lı yılların sonunda kurduğu Oruçoğlu Yağ fabrikası, Cumhuriyet’in ilk yatırımlarından biri olarak kabul ediliyor.

Oruçoğlu Ailesi 2002 yılında şirketin bir bölüm hissesini perakende dağıtımı yapan İstanbul’da kurulu Hedef Gıda’ya sattı. Bir süre sonra şirketin yüzde 100 hissesinin tamamı Hedef Gıda’ya geçti.

İstanbul yaramadı

Ancak, özellikle İstanbul pazarında umduğunu bulamayan Hedef Gıda’da şirketin satışı gündeme geldi.Yürütülen görüşmeler sonrası Trans-Atlantic Group DMCC ile masaya oturuldu. Taraflar şirketin yüzde 100 hissesinin devri için anlaştı. Son kararı Rekabet Kurumu verecek. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte şirket hisselerinin devir işlemleri yapılacak.

İlk termal otelin sahipleri

Siirtli Ali Kara’nın başında bulunduğu Hedef Gıda, yerli yabancı ünlü pek çok hızlı tüketim ürünün dağıtımını yapıyor. Oruçoğlu Yağ’ın eski sahipleri ise aynı zamanda Türkiye’nin ilk termal otelini hizmete açmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL