Kamuda paralel memur temizliği başlıyor!

Memurun 'iş güvencesi bitiyor' düzenlemesinin ayrıntılarında bir madde dikkat çekiyor.

Kamuda paralel memur temizliği başlıyor!
Kamuda paralel memur temizliği başlıyor!
GİRİŞ 13.11.2015 12:41 GÜNCELLEME 14.11.2015 02:37
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin 'paralel yapı'ya mensup memurlardan kurtulması için memura iş garantisi sağlayan '657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. 

Halen memurun işten atılabilmesi için terör ya da yüz kızartıcı suç işlemiş olması gerekiyor. Yeni yasayla devlet, işini yapmıyor deyip memuru atacak.

MEMURLARIN İŞ GÜVENCESİ BİTİYOR

Hükümet, kamu çalışma yaşamına yönelik dört yıllık bir eylem planı hazırladı. Radikal önlem paketi devlette çalışan işçi ve memurların çalışma hayatını kökten değiştirecek. Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurumu temsilcilerinden oluşturulan komisyonun üzerinde çalıştığı düzenlemelerle 657 Sayılı Yasa değiştirilecek.

Memurlara bazı hakların getirildiği çalışmayla, iş garantisi uygulamasına son verilecek.

 

YORUMLAR 267
  • dede 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bir karar
    Cevapla
  • Canpolat 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar yapılmaması çok hata. Milletin hakkına girerek memur ol. Devlete Millete sadık olma. Yok öyle;halen iclerinde ihanet etmek icin firsat beyleyenler var. Secimlerde hepsi hdp ye calisti. Ozellike emniyet jandarma ve milli egitim bunlardan süpürülmeli
    Cevapla
  • MEMUR 8 yıl önce Şikayet Et
    Memur ol devlete kapağı at yeter sonrada benim memurum işini bilir ama işe gitmez.Kamuda bir fotokopi çekmeye diğer odaya gitmeyen kıdemli memur önündeki işçisini veye düz memurunu eziyor göreve gidilecekse bir veya iki kişinin işini dört kişi gidiyor ki görev parası fazla almak için saat 8'deki mesaiye 8,5-9 da geliyor.Akşam 16 da çıkıyor.kurum içinde hatta aynı oda da iş beğenmiyor sorumluluk almıyor Mühendis Teknikeri,Tekniker Teknisyeni,Teknisyen Düz Memuru,Düz Memur İşçiyi,İşçi 4/c liyi eziyor Kısaca büyük balık küçük balığı yutuyor.
    Cevapla
  • Olabilir 8 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü adam memur oluyor. Sapığı, rüşvetçisi, ahlaksızı, hakbilmezi vs. İş güvencesi olmasın tabi. Ama çok kolay da harcanmamalı insan. Adaletli olacaksa sorun yok. Ben de memurum bu arada.
    Cevapla
  • Farklı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle