Nihat Zeybekci: İlçe ilçe teşvik paketi geliyor

Yatırım ve üretimi artırmaya yönelik desteklere bir yenisi eklendi.

Nihat Zeybekci: İlçe ilçe teşvik paketi geliyor
Nihat Zeybekci: İlçe ilçe teşvik paketi geliyor
GİRİŞ 27.10.2015 07:44 GÜNCELLEME 27.10.2015 07:48
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hükümet 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni bir teşvik paketini daha uygulamaya koyuyor.

Büyümeye ivme katması planlanan yeni teşvik paketi ile ilçe bazlı destek sistemine geçiliyor. İlçelerin gelişmişlikleri ve potansiyelleri göz önünde bulundurulan yeni bir paketi hayata geçirilecek. Örneğin mevcut teşvik paketi kapsamında 2. bölgede yer alan bir ilin daha az gelişmiş bir başka ilçesi 6. bölgede olduğu gibi daha fazla destekten faydalanabilecek.

Teşviklerde yatırımcılara vergi ve sigorta prim indiriminin yanı sıra faiz ve bedelsiz arsa desteği sağlanıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kısa sürede neticeleneceğini açıkladı. Zeybekci “Yoğun bir şekilde ilçeler bazında teşvik çalışıyoruz. İlk çeyrekte bitiririz. Örneğin Denizli, Aydın, Burdur ve İzmir gibi şehirlerin daha az gelişmiş ilçeleri var” dedi.

Zeybekci, ileri teknoloji ve stratejik yatırımlarla ilgili özel çalışma yapıldığını ifade etti. 

YORUMLAR 19
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazılarına yaranılmıyor. Devlet yatırım yapabileceklere destek verse devlet zengine kredi veriyor denir. Devlet destek vermese yatırım teşvik edilmiyor denir. İyi de hiç parası olmayana verilirse, hiç işi bilmeyene verilirse, hiç projesi olmayana verilirse asıl devlet kaynakları peşkeş çekilmiş olmayacak mı? O zaman, sadece dayısı olduğu için kaynak verildi denmez mi? Ne işi biliyordu, ne kendi kaynağını koydu sadece devlet yardımıyla yaptı her şeyi böyle işi herkes yapar denmez mi? Herkese tüm parayı devlet mi verecek? Yatırım yapabilecek durumda olana vereceksin ki kendi de taşın altına elini koysun. Daha az devlet katkısıyla çok daha fazla iş yapılsın. Daha fazla istihdam imkanı doğsun.
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet olarak maalesef bazı hastalıklarımız var. Yeteri kadar okumuyoruz, okuduğumuz anlamıyoruz ve etraflıca düşünmüyoruz. Buradaki yorumlara bakarsak bu dediklerimin hepsinin örneğini görebiliriz. Haberde ilçe bazında teşvik gelecek diyor. Doğrusu da bu zaten teşvikler önceki gibi il bazında verilirse bazı ilçeleri çok çok geliştiği halde hatta ilinden bile daha çok geliştiği halde diğer ilçeler hatta il merkezi hiç gelişemiyor ve bu nedenle geri kalmış gözüken il nedeniyle gelişmiş ilçeleri daha da gelişiyor. Yine haberde çarpıcı olsun diye İzmir gibi yerlerden örnek verilmiş bizim vatandaşlar sadece İzmir’e vs. teşvik gelecek sanıyor. İlçe deyince sadece batı ilçesi mi anlaşılır?
    Cevapla
  • hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    7 haziran secimleri oncesinde esnafa kredi cikardilar kredi kooperatifine gittik bana kefil getir evini ipotek goster sonra kredini al dediler kefil ve ipotek gosterdikten sonra her yerden kredi alinir bu tesfikler krediler hepsi hikaye amdatici reklamlar.partilerin Allah bir dedigine inanin gerisi yalan
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti Bu kadar teşvik çıkaracağına, Emeklilik zamanını doldurupta yaşa takılanların sorununu çözse, hakkı yenen vatandaşla ilgilense daha isabetli iş yapmış olur. 5 milyona yakın kişi var bu şekilde bekleyen.5 milyon oy demek bu.Ev alana teşvik,evlenene teşvik,iş kurana teşvik demekki bütçede sıkıntı yok.Para bol.
    Cevapla
  • abdulkadir 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşı borcu var maliye bakanı af getirmedi akp iktidar olamadı akp daha uyanmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle