Çalışkan Türkler, tembel Almanlar mı?

OECD ülkelerinin çalışma süreleri istatistiklerinde Türkiye üst sıralarda yer alıyor. Peki Türkler, gerçekten göründüğü kadar çalışkan mı?

Çalışkan Türkler, tembel Almanlar mı?
Çalışkan Türkler, tembel Almanlar mı?
GİRİŞ 09.09.2015 09:41 GÜNCELLEME 09.09.2015 09:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

OECD verilerine bakarsanız Türkler en uzun çalışan ülkeler sıralamasında en üst sıralarda yer alıyor.

En uzun çalışma saatinin olduğu ülkeler sıralamasında 10'uncu sırada yer alan Türkler, gerçekten göründüğü kadar çalışkan mı?

OECD verilerine göre, yılda ortalama 1.832 saat çalışıyoruz. Bu süre ile Almanya, Fransa, İspanya, ABD Japonya gibi birçok ülkeyi geçiyoruz.

Finans Yatırım'dan Burak Kanlı'nın hazırladığı aşağıdaki grafik ise bu 2007'den bun yana giderek daha az çalışmaya başladığımızı gösteriyor.

Peki daha az çalışıp daha mı çok üretiyoruz yani verimliliğimiz artıyor mu? Bir sonraki grafiğimizin cevaı hayır. Görüldüğü gibi kayıp 90'lardan sonra hızla artan saat başı milli gelir üretimi 2007'den bu yana yatay seyrediyor.

 

 

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 4
  • ilvan 8 yıl önce Şikayet Et
    cok calisiyoruz ama ayni zamanda verimsiz ve yavas calisiyoruz. ben almanyada günde 15-16 saat calisiyorum ve 2 kisinin yaptigi isi tek basima yapiyorum kendi is yerimde. Türkiyede ise en kücük bir sandavic büfesinde bile 3-4 kisi calisiyor bankada sadece döviz bozdurmak icin numara cek nüfüs cüzdani, adress telefon makbuz derken 10 dakika bekletiyorlarki almanyada 1-2 dakikada gerceklesiyor bu islem. devlet dairesinde bir tapu icin 10 degisik yere gidip gelmek gerekiyor 3 günden asagi sürmüyorki bu islem almanyada 6-7 saatlik bir olay. ve daha bir cok detaydan bahsedilebilir.
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    calisma saatine bakmayin bir is bir seferdemi cikiyor ona bakmak lazim, Ben almanyadada calistim türkiyedede ama almanlar yaptigi isi bir seferde cikartabiliyor oysa bizim türkler bir isi cikartana kadar saatler yetmiyor.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye devlet olarak acilen 3 4 tane araba fabrikası kurmalı almanya fransa italya ingilterede araba fabrikalarında çalışan türkleri transfer etmeli ekonomilerini alt üst etmelidir
    Cevapla
  • ş.cingil 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hesapladım günde 11 saatten yılda 3168 saat mesaim var sırf geçinebilmek için.çok adaletli kalkınıyoruz.
    Cevapla