Doğuş, cnbc-e kanalını satma kararı aldı

Discovery Communications, Doğuş’a ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e’yi de satın almaya karar verdi.

Doğuş, cnbc-e kanalını satma kararı aldı
Doğuş, cnbc-e kanalını satma kararı aldı
GİRİŞ 31.07.2015 09:48 GÜNCELLEME 31.07.2015 09:48

Discovery Communications Türkiye’de Doğuş Yayın Grubu ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaşırken; Doğuş’a ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e’yi de satın almaya karar verdi.

Ücretli TV programcısı Discovery Communications, yaptığı yazılı açıklama ile Doğuş Yayın Grubu ile Türkiye’de stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştığını duyurdu.

Açıklamaya göre, ortaklığın ilk aşamasında Doğuş Yayın Grubu 1 Eylül itibari ile Discovery’nin Türkiye’deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak.

Doğuş Yayın Grubu; Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’ın yerel versiyonları da dahil olmak üzere Discovery’nin tüm ticari portföyünün satışından ve Türk reklamverenleri için sponsorluk olanakları sağlamaktan sorumlu olacak.

Açıklamaya göre, Discovery Communications ayrıca Doğuş Yayın Grubu’na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e’yi de satın almaya karar verdi. Böylece Discovery ilk defa Türkiye’de ulusal yayın sektörüne adım atmış olacak. Alım işleminin bu sene içinde tamamlanması bekleniyor.

CNBC-e, alım işleminin sonlanmasına kadar yayınına hali hazırdaki ekibi yönetiminde bugünkü şekli ile devam edecek.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Discovery Communications 220’den fazla ülkede toplam yaklaşık 3 milyar abone sahipliğiyle dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.