Microsoft Türkiye'ye yeni isim atandı

Microsoft'un Ortadoğu ve Afrika Cihaz Üreticileri'nden Sorumlu Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü pozisyonuna atandı.

Microsoft Türkiye'ye yeni isim atandı
Microsoft Türkiye'ye yeni isim atandı
GİRİŞ 02.07.2015 13:53 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Microsoft'un Ortadoğu ve Afrika bölgesinde, 80 ülkede üç yıl boyunca Microsoft Ortadoğu ve Afrika Cihaz Üreticileri ve İş Ortakları'ndan Sorumlu Genel Müdür görevini yürüten Kansu, 1 Eylül 2015 itibariyle Microsoft Türkiye'nin yeni Genel Müdürü olacak.

Murat Kansu, yeni göreviyle ilgili değerlendirmesinde, Microsoft olarak yenilikçi, açık ve dinamik şirket yapısıyla gerek Türkiye gerekse Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye pazarında yakalanan yüksek büyüme oranları ve başarıların arkasında güçlü ve yenilikçibir ekip olduğunu belirten Kansu, şunları kaydetti: 

"Microsoft'un 'önce mobil, önce bulut' stratejisi doğrultusunda üretkenliği yeniden tanımladığımız bu yeni dönemde önümüzde çok değerli fırsatlar olduğuna inanıyorum. Ülkemizin dijital dönüşümüne, bireyleri ve kurumları Microsoft ürün ve hizmetleriyle uçtan uca donatarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz. İktisadi kalkınmaya güçlü insan kaynağımızla destek olacağız. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla daha yakın olup sürdürülebilir ilişkiler kuracağız. Büyüme stratejilerinde teknolojik çözüm ortağı misyonuyla onların yanında yer alacağız. Türkiye'nin ulusal hedefleri çerçevesinde bir teknoloji üssü ve inovasyon merkezi olmasına öncülük etmeyi hedefliyoruz."

Murat Kansu hakkında

2003 yılında Microsoft Ortadoğu ve Afrika yönetim ekibine Sunucu Yazılımlarından Sorumlu Birim Yöneticisi olarak katılan Murat Kansu, bu dönemde Microsoft servis ve ürünlerinin pazarlanmasından sorumlu oldu ve gelirlerin 3 kat artmasında rol aldı. 2007-2010 yıllarında Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde Operasyonlardan Sorumlu Direktör olarak çalışan Kansu, bu dönemde Microsoft'un bölgede stratejik planlamasını yönetti.

2010-2012 yıllarında Microsoft Ortadoğu ve Afrika Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Direktör olarak görev yapan Kansu, aynı zamanda Doğu Afrika Ülkeleri Bölge Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Son 3 yıldır Microsoft Ortadoğu ve Afrika Cihaz Üreticileri ve İş Ortakları'ndan Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Kansu, bu dönemde Microsoft yazılımlarının uluslararası ve yerel sunucu ve cihaz üreticileri pazarında yaygınlaşmasından sorumlu oldu.

Bilişim teknolojileri alanında 26 yıllık ulusal ve bölgesel deneyime sahip olan Murat Kansu, Microsoft öncesinde HP ve NCR'da çeşitli görevlerde bulundu. Kansu, 1987'de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    microsoft bitmistir...
    Cevapla