Elazığlı işkadınından memleketine jest

ELAZIĞ'daki Elazığ İşkadınları Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık, doğduğu Baskil İlçesi'nde 300 milyon dolara yatırım yaptı

Elazığlı işkadınından memleketine jest
Elazığlı işkadınından memleketine jest
GİRİŞ 31.05.2015 11:58 GÜNCELLEME 31.05.2015 11:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ELAZIĞ'daki Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Elazığ İşkadınları Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık, doğduğu Baskil İlçesi'nde 300 milyon dolara mal olacak bölgede özel sektörün yaptığı en büyük tesislerden biri olacak çimento fabrikası kuruyor. 

Yıl sonunda faaliyete geçmesi planlanan tesilerde günde 7 bin 500 ton çimente üretimi yapılırken, 500 kişi isdihdam edilecek.

Elazığ Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Elazığ İşkadınları Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık, inşaat, medya, müteahhit, akaryakıt alanında faaliyet gösteren aile şirketi olarak, doğduğu Elazığ'ın Baskil İlçesi Pınarlar Köyü yakınlarında çimento fabrikası kuruyor. 

Yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak fabrikanın bu yılın sonunda üretime başlaması hedefleniyor. Çimento Fabrikası Genel Koordinatör Yardımcısı, Mehmet Ali Baysal, tesislerin Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki işsizlik probleminin çözümüne katkı sağlayacaklarını belirterek, fabrikanın bölgede Cumhuriyet tarihi boyunca özel sektör tarafından yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu söyledi. Tesislerin çevreci bir yatırım olduğunu belirten Baysal, şöyle dedi:

"Günde 7 bin 500 ton çimento üretecek olan fabrikada, 500 civarında kişi istihdam edilecektir. Her aileyi 4 kişi olarak düşünecek olursak yaklaşık 2 bin kişiye direkt ekmek kapısı olacaktır. Tedarikçilerle birlikte düşünüldüğünde ise bu sayı 10 bine yaklaşacaktır. 

Bu nedenle, yatırımımız bölgede ve ilimizde işsizliğin azaltılmasına önemli katkılar sağlayacaktır."

Tesislerin inşaatında 30'u yerli ve yabancı mühendis ile birlikte 610 kişinin çalıştığını belirten Mehmet Ali Baysal, şöyle konuştu:

"İlerleyen zamanlarda inşaatta çalışan sayısı 1000'in üzerine çıkacaktır. İnşaatta çalışanlar, bu yörenin insanlarıdır. Şimdiden çok sayıda kişiye iş olanağı oluşturulmuştur. 

Tesislerin alanı tamamen yüksek kotlarda olan, tepe şeklinde, taşlık bir alandı. Burada yaklaşık 1,5 milyon kilometre küp hafriyat yapıldı. Fabrikanın betonarme işleri yüzde 90, mekanik işler ise yüzde 45 civarında tamamlanmıştır. 

Fabrikanın bitiş tarihini, 2015 yılının Aralık ayı olarak hedeflenmektedir. Toplam üreteceğimiz çimento miktarını günlük 7 bin 500 ton, yani yıllık 2 milyon ton olacaktır. Amacımız, Türkiye'nin en çevreci fabrikası olmak ve en kaliteli çimentosunu üretmektir." 

İşkadını Prof.Dr. Yasemin Açık'ın Elazığ ve bölgeye katkıda bulunmak için tesisleri memleketine kurduğunu belirten Baysal, yatırımı kentin ve bölgenin kalkınması için bir sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüklerini ifade etti. Yatırım, bölgenin kalkınma çabalarına ve ekonomik gelişimine önemli ivme kazandıracağını ifade eden Baysal, şöyle dedi:

"Yatırım devam ederken, dahi insanlar bu yatırıma ilişkin heyecanlarını, mutluluklarını ve duydukları sevinci ifade etmektedirler. 

Dolayısıyla, bu yatırım yeni yatırımların yapılması noktasında bir heyecan oluşturacağı gibi, adeta bir teşvik unsuru olarak yeni yatırımların gelmesinin de önünü açacaktır. 

Bu fabrika Türkiye'nin en çevreci çimento fabrikası olacaktır. Çevreye zarar vermeyen en son teknoloji kullanıldı. Dolayısıyla bu yönüyle de ülkemizde önemli bir yatırımdır. 

Şu anda yatırım maliyetlerini arttırıyor olmasına rağmen, hiçbir masraftan kaçınılmadan alınması gereken tüm tedbirler almak suretiyle Türkiye'nin en çevreci fabrikasını yapıyoruz. 

Bunda çok iddialıyız, Türkiye'nin en kaliteli çimentosunu üreten, en çevreci fabrikası olacağız. Kurmakta olduğumuz Çimento fabrikası Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da en büyük kapasiteye sahip fabrikadır. Elazığ, bölgenin merkezinde bulunan bir şehirdir. 

Bingöl'e, Tunceli'ye, Diyarbakır'a, Malatya'ya çok yakın mesafededir. Burada yaşanacak bir üretim veya ticari hareket komşu illere de yansıyacaktır. Oralarda da ciddi transfer ve hareketlilik sağlayacağız."


ELAZIGLI IS KADIN PROF.DR. YASEMIN ACIK, MEMLEKETI BASKIL ILCESI'NE 300 MILYON DOLARA MAL OLACAK CIMENTO FABRIKASI YAPTIRIYOR. (FOTO: DHA, ELAZIG)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • serdar23 8 yıl önce Şikayet Et
    300 milyon dolar bir cimento fabrikasi icin cok asiri abartili olmus elazigda o capta yatirimi yapabilecek bir insan vardida ferrokrom neden 50 milyon dolara alici bulamadi sehirden ustelik satis fiyatinin iki kati krom reservi cikarilmis hazir stokta varken alan sahis sivasli bir vatandas hayirli olsun ama bedavaya getirdi eskiden ktu yonetim yuzunden devlette iken hep zarar eden fabrika satildigindan beri karda
    Cevapla
  • Kimbilir... 8 yıl önce Şikayet Et
    20 Sene evvelisine bakmak lazım. Babasının, dedesinin varlığının nereden geldiğine bakmak lazım.. Kimbilir.? Ama bilen bilir..
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye çökmemiş bir aile. 40 seneye yakın müteahhitlik yapıyorlar. Bildiğin bir şey varsa savcılığa git.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Yasemin hocayı tanırım. İhtiyaci olan ogrencilere burs verirdi. Iyi biridir. Zengiliginin kaynağı kocasından gelir.
    Cevapla
  • Yasemin Hanım 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke ak partiden vekil adayı olarak gösterilseydi.
    Cevapla
  • AK SEVDALISI 8 yıl önce Şikayet Et
    evet katiliriyorum elazig icin iyi olurdu vekil adayi olsaydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle