Otomotivdeki eylemler Arçelik'e de sıçradı

Renault'taki anlaşmayla otomotiv sektöründeki üretim sıkıntısı büyük ölçüde aşılırken, bu defa Arçelik'in fabrikasında üretim durdu.

Otomotivdeki eylemler Arçelik'e de sıçradı
Otomotivdeki eylemler Arçelik'e de sıçradı
GİRİŞ 28.05.2015 09:37 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Otomotiv işçisi eylemlerinin ilk başladığı yer olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda eylem sona erdi ve fabrika iki hafta aradan sonra üretime başladı.

Oyak Renault'tan yapılan açıklamada, 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen toplantı sonucunda fabrika içindeki eylemlere bugün itibariyle son verildiği bildirildi. 

ASGARİ 600 TL PRİM

Yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın iş sözleşmesi feshedilmeyecek ve cezai başvurular geri alınacağını vurgulayan Oyak Renault açıklamasında, “Oyak Renault Otomobil Fabrikaları tarafından tüm çalışanların sendikal özgürlükleri tanınmaktadır.

Son toplu iş sözleşmeleri ve çalışanların konu ile ilgili talepleri ile kıdem ve saat ücretleri dikkate alınarak, bir ay içerisinde iyileştirme amacıyla analiz yapılacak. Analizi yapılacak iyileştirmelere mahsuben; 1 hafta içinde, çalışanlara net bin TL avans ödemesi yapılacak.

Her yılsonunda çalışanlara kalite, iş güvenliği ve üretim adetleri hedeflerine bağlı olarak performans primi verilecek olup, prim miktarı asgari net 600 TL olacak. Ayrıca banka maaş ödemeleri promosyonu olarak net 480 TL ortalama bir prim ödemesi de yapılacak” denildi.

BU SEFER ARÇELİKTE BAŞLADI

Renault'taki anlaşmayla otomotiv sektöründeki üretim sıkıntısı büyük ölçüde aşılırken, bu defa Arçelik'in Eskişehir'deki fabrikasında üretim durdu.

Türk Metal Sendikası'nın Ford fabrikasından çıkması için eylem başlatan işçilere destek veren Arçelik işçiler, dün 08.00-16.00 ile 16.00-24.00 vardiyalarının değişimi sırasında 10 dakika boyunca ıslık çalıp sloganlar attı.

Arçelik'in Eskişehir'deki buzdolabı ve kompresör fabrikasında 2 bine yakın işçiler, üretime yarım saat geç başladı.

İşçilerin tepkisine neden olan bir başka konunun da önceki gece vardiyasında 4 işçinin işten çıkarılması olduğu iddia edildi. LG Arçelik'te de eylemlere destek için üretim hafta sonuna kadar durdu.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • idal 8 yıl önce Şikayet Et
    koç un ürünlerini dünyanın en kalitesiz ürünleri kimse almasın gerçek bu arabasıda beyazeşyasıda teneke kutusu
    Cevapla
  • keskin 8 yıl önce Şikayet Et
    burası bolu arçelik
    Cevapla
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne tesadüf gezi olaylarının yıl dönümünde ve koç holdinge bağlı firmalarda.
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    eylem yapan havadan 1000 tl alıyor :) yılda ayrıca banka promosyonuyla birlikte yine 1000 tl (600 prim 480 civarı promosyon) şartlar iyileşiyor.
    Cevapla