Coca Cola için son 20 yılın en iyisi oldu

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, ambalajlara tüketici ismi yazılmasının son 20 yılın en başarılı kampanyalarından biri olduğunu söyledi.

Coca Cola için son 20 yılın en iyisi oldu
Coca Cola için son 20 yılın en iyisi oldu
GİRİŞ 23.05.2015 16:48 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, Cola-Cola ambalajlarının üzerine tüketici isimlerinin yazılmasının şirketin son 20 yıldaki en başarılı kampanyalarından biri olduğunu söyledi.

Kent, Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi (INC) tarafından Antalya'da düzenlenen 34. Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi'nde, gıda ve içecek sektöründe markalaşmanın önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sektörde pazarın nereye gittiğini öngörerek sürdürülebilir bir büyüme yakalamanın mümkün olduğunu belirten Kent, tüketicilerin artık kendilerine birşey söylenmesinden ziyade kendilerinin de dinlenmesini istediğini anlattı. Kent, "Bugün artık üretimde, dağıtımda ve iletişimde izlenimleri ifadeler haline dönüştürmek zorundayız. Başarılı şirketler müşterileriyle iletişime geçiyor. Öyle bir dönemdeyiz ki kitle düzeyindeki pazarlamadan kitle düzeyindeki kişiselleştirmeye doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Ambalajların üzerine tüketici isimlerini yazmanın son 20 yılın en başarılı kampanyalarından biri olduğuna dikkati çeken Kent, şöyle konuştu:

"Tüketiciler eskiden olmadığı kadar güçlüler. 2020'de dünyada 800 milyonluk bir orta sınıf oluşacak. Markalar toplum içindeki gerginliklere de cevap verebilecek güçte olmalı. Tüketiciler sürdürülebilir bir hayat geçirmek istiyorlar. Bunu da tükettikleri ürünlerle yapmak istiyorlar. İyi bir marka vaattir. Muhteşem bir marka ise sadık kalınan bir vaattir. Sürdürülebilir olduğunuz sürece gerçek bir marka olmuşsunuz demektir."

Diğer bir makro trendin teknolojinin hızlanması ve hiper bağlantı olacağını dile getiren Kent, bugün teknolojinin inanılmaz bir hızla geliştiğini, uzmanların 2025'te 1 trilyon cihazın birbirleriyle bağlantılı olacağını öngördüğünü, bunun da herkesin işlerini etkilediğini bildirdi.

Coca-Cola'nın atıştırmalık işine girmeyi düşünmediğini anlatan Kent, fakat içecekte yeni kategorilere gireceklerini kaydetti. Kent, "Birkaç ay önce badem içeceği sütü işini Çin'de satın aldık. Dolayısıyla biz kendi alanımızda çeşitlenmeye devam edeceğiz. ABD'de başka bir sıvı atıştırmalık işini satın aldık. Yani kendi iş alanımızda çeşitlendirmelerimiz olacak ancak gıda işinde değil" dedi.

Chobani CEO'su Ulukaya

Kongrede konuşan ABD'nin ünlü yoğurt markalarından biri olan Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya da alışveriş yapanların gençleştiğini, gençlerin de daha az ama sık alışveriş yaptığını ve taze ürün almayı tercih ettiğini söyledi.

ABD'de insanların değişik tatların keşfedilmesine öncülük ettiğini ifade eden Ulukaya, şöyle konuştu:

"Yeni yüzyılda doğanlar daha çok gıdayla uğraşacak. Çiftçilik konusuna da ilgi var. İnsanlar yiyeceklerin hangi çiftlikten geldiğini öğrenmek istiyor. Tarladan masaya gelene kadar o zincir şeffaf olmaz, karanlık noktalar olursa insanlar bu ürünlerden kaçıyor.

Gıda çok farklı bir yöne gidiyor. Konserve gıdalarda büyük bir panik var. Konserve tenekeler, dondurulmuş gıdalar kötü gidiyor. Şirketler ne olacağını anlamaya çalıştılar. Önceden hazırlık yapanlar da rakiplerine fark attılar.

Son 5 yılda en büyük gıda şirketleri 19 milyar dolar kaybetmişler ve bizim gibi küçük şirketler bu kaybı bölüşmüşler. Dolayısıyla büyük şirketlerin de öğrenecekleri çok şey var."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • sserdar 8 yıl önce Şikayet Et
    ortada sorumlu birisi varsa o pisliği alıp içendedir kardeşlerini vuran bir topluma ancak bu kadar kolay yardım edilebilir yazıklar olsun
    Cevapla
  • mevhibe inal 8 yıl önce Şikayet Et
    Asit+fruktoz+fosforik asit olan bir içecek insana faydalı olamaz. Hazır yiyecek, içeceklerin içindeki fruktozun metabolik sendroma sebep olduğu, kas-yağ-karaciğer dokularına hasar verdiği, söyleniyor. Obezitenin de baş sorumlusu Yüksek fruktoz mısır şurubu ve aspartam gibi suni tatlandırıcılar deniyor. Tüketiciler güçlü olsa.. Amerika'da GMO üreten şirketlere karşı yıllardır, "hiç olmazsa etikette GMO'nun belirtilmesi" için yaptıkları çabaların sonucunu alabilirdi. Faydasından çok zararı olan gıda bağımlısı olmazdı. Gıdada doğaldan uzaklaşıp, meydanı Uluslararası Gıda Tekellerine bırakmazdı...
    Cevapla
  • malcolmx 8 yıl önce Şikayet Et
    reklam deccalin (medya) mamasıdır.
    Cevapla
  • www.yagmurmarket.com 8 yıl önce Şikayet Et
    filistine daha cok bomba atmalari icin baya calisiyorlar allah hesabini soracak bunlara...
    Cevapla