TÜRKONFED yeni başkanı seçti

Türk Girişim ve İş Dünyası Konferaderasyonu'nun (TÜRKONFED) yeni başkanı Tarkan Kadooğlu oldu.

TÜRKONFED yeni başkanı seçti
TÜRKONFED yeni başkanı seçti
GİRİŞ 23.05.2015 15:43 GÜNCELLEME 23.05.2015 15:43

TÜRKONFED'in bugün gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu başkanlığı görevine Tarkan Kadooğlu seçildi.

Genel Kurulun ardından konuşan Kadooğlu, bugün Türkiye'nin ekonomik tabanlı en büyük sivil toplum kuruluşu, 22 federasyon ve 150 dernekle Türkiye'nin her yerinde oldukları, yüz binlerce insana istihdam ve ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı verdikleri, kadın, genç, bölgesel ve sektörel temsilinde başarı sağladıkları için TÜRKONFED'in kuruluş amacına ulaştığını söyledi.

Hiç bir zaman kavganın, kaosun içinde olmadıklarını ifade eden Kadooğlu, "Her zaman uzlaşının, çözümün yanında yer aldık. İşte büyümemizin, güçlenmemizin sırrı burada yatmaktadır. Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının yaygınlaşması, gelişmesi; bununla birlikte girişimcilik ve marka değerinin Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar ilerlemesinde TÜRKONFED'in büyük payı vardır" diye konuştu.

Kadooğlu, TÜRKONFED için üretimin olmadığı, ekonominin daraldığı, insanların sıkıntı yaşadığı her ortamın azap olacağını dile getirdi.

İşte bu yüzden kendilerinin de insanların mutlu olduğu, güçlü ekonomiye sahip, demokrasi ve insan haklarında gelişmiş bir Türkiye için çalıştıklarını belirten Kadooğlu, şunları kaydetti:

"TÜRKONFED gücünü, bağımsızlığından, cesaretinden ve dik duruşundan almaktadır. Ben ve ekibim bu dönemde de TÜRKONFED'in var olan gücüne güç katacağız.

Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da siz değerli üyelerimizi ve ülkemizi en doğru, en etkili ve en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Türkiye'nin tanıtımına ve lobi gücüne bundan sonra da büyük destek verecek, ihracat artışı için her zamanki gibi elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi ülkemizin ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ'lerimizin sesi olmaya çalışacağız."

Kadooğlu, KOBİ'lerin geliştirilmesi, yönetimsel ve finansal kapasitelerinin arttırılması, marka değerinin yükseltilmesi ve kabuklarını kırarak dünya ile entegre olabilmeleri için KOBİ'lerin kurumsallaşması yönünde somut ve zamanlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

"Böylesine önemli bir coğrafyada Türkiye çok güçlü olmak zorunda"

Tarkan Kadooğlu, iş insanları ve sanayiciler olarak kendilerinin huzur ve güven içinde mal ve hizmet üretimine devam edebilmesi için önce Türkiye'nin huzur ve güven içinde olması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin bugün çok önemli, tarihi bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Böylesine riskli, böylesine önemli bir coğrafyada Türkiye'nin çok güçlü olmak zorunda olduğuna işaret eden Kadooğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun için de önce kendi içimizde ülke olarak birliğimizi, beraberliğimizi barış ve güven ortamını sürdürmek zorundayız.

Bu nedenle yeni bir sivil Anayasa'ya, AB sürecinde ivmeye, demokratikleşme ve eşitlik konularında derinleşmeye, adil bir hukuk sistemine ve olmazsa olmazımız olan çözüm sürecinin başarıyla nihayete erdirilmesine ihtiyacımız var.

TÜRKONFED olarak Türkiye'nin geleceğine, çocuklarımıza bu konularda bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Güçlü ve demokratik bir Türkiye için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız."

Kadooğlu, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan bölgeler arası gelişmişlik farkını en aza indirmek için üzerine düşen sorumlulukların da ötesinde çaba harcayacağını belirterek, iş dünyasının sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşması, üretim ve yatırımın önündeki engellerin kaldırılması, özel sektörün sesinin daha "gür" çıkması için mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.