Palandöken: Piyasalar seçim stresine girdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasaların seçim stresine girdiğini ifade etti.

Palandöken: Piyasalar seçim stresine girdi
Palandöken: Piyasalar seçim stresine girdi
GİRİŞ 23.05.2015 12:26 GÜNCELLEME 23.05.2015 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasaların seçim stresine girdiğini ifade ederek, esnafın, büyümeye destek olacak, üretimi ve istihdamı artıracak kararlar beklediğini belirtti.

Palandöken, yaptığı açıklamada, seçim sürecinde esnaf ve sanatkarların beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Piyasaların seçim stresine girdiğini, esnafın, büyümeye destek olacak, üretimi ve istihdamı artıracak kararlar beklediğini belirten Palandöken, bu kesimlerin ödediği vergilerde indirime gidilmesi, beyaz eşya ve mobilyadan alınan vergilerin düşürülmesi gibi önerileri gündeme getirdi.

Destek ve teşvik mekanizmalarıyla piyasanın hareketlenmesine katkı sunulması gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Küçük işletmelerin teşvik edilmesi, vergi gibi mali yüklerin düşürülmesi önemli. Taşımacı esnafı çok yüksek vergilerle akaryakıt ve yedek parça kullanıyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Esnafımızın akaryakıt için ödediği KDV'nin iadesi, ÖTV indirimi gibi çeşitli alternatifler getirilebilir. Ülkemizde esnaf ayakta durmakta zorlanıyor. Kepenk kapatanlar için de işsizlik sigortası getirilmesi gibi önlemlerin geç kalınmadan alınmasını istiyoruz.

Beyaz eşya üzerindeki ÖTV'nin düşürülmesi, mobilya sektöründe ise KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e çekilmesi hem halkımıza hem de esnafımıza fayda sağlayacaktır. Bu uygulama yıl sonuna kadar sürdürülürse fiyatların düşmesine, talebin de canlanmasına yardımcı olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • k.maraşlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Günaydın esnaf hakkında yorumlara başladin .hayret hayret Şimdi esnafliktan umutlandim
    Cevapla