İşte milyarlık dev satışın perde arkası!

AK Gıda'nın çoğunluk hissesini satan Ülker, bu dev satışı Twitter'ın canlı yayın platformu Periscope’ta gerçekleştirdi.

İşte milyarlık dev satışın perde arkası!
İşte milyarlık dev satışın perde arkası!
GİRİŞ 06.05.2015 13:15 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:22
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bir gün sonrasında halka arzı için talep toplamaya başlanması beklenen şirketin satışı piyasalarda büyük yankı buldu. Aslında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker geçtiğimiz hafta isim kullanmadan satış ile ilgili ipucu  vermişti.

Sosyal medyayı aktif kullanan ünlü işadamı twitter hesabından yönetim kurulu toplantısından bir kare paylaşarak,  "Gözde yönetim kurulundayız. Artık bazı iştiraklerimiz satışa hazır hale geldi" tweetini paylaşmıştı.

Ve merakla beklenen haber dün geldi. Grup bünyesindeki Ak Gıda'nın çoğunluk hissesini Fransız Lactalis Group’a sattı. Satış işlemini ise yine Ülker farkıyla twitter'ın canlı yayın platformu Periscope’ta gerçekleştirdi.

Murat Ülker ve ekibi, Yıldız Holding Mali İşler Başkanı ve Gıdadışı Yatırımlar Murahhas Azası Cem Karakaş’ın Twitter hesabından Periscope’ta canlı yayınla Lactalis şirketinin yetkililerine bağlandı. İki şirket arasında yapılan milyar dolarlık satış anlaşmasına Murat Ülker ve Lactalis yöneticileri canlı yayında imza attı.

5 FABRİKADA 23 MARKA

Ak-Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1996 yılı ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınmasıyla kuruldu. 1998 yılında 450 dönümlük Pamukova tesislerinin açılmasıyla şirket, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin en büyük süt işleme tesisi kapasitesine ulaştı.

Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimiyle işe başlayan Ak-Gıda halen Türkiye’nin 5 farklı bölgesindeki 5 üretim tesisinde, 23 farklı marka altında ve 339 nihai ürün üretiyor.

 LACTALİS KİMDİR?

1933 yılında kurulan Lactalis, 1967'te yıllık süt üretimi 110 milyon litreye ulaştı. 1976'da çalışan sayısı 2 bin olan Lactalis, şu an dünyanın en büyük 15'inci gıda şirketi olarak gösteriliyor. Lactalis, Avrupa’nın en büyük süt toplayıcısı konumunda.

YORUMLAR 31
  • Nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazık
    Cevapla
  • Hüsamettin Kutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam sanki murted oldu. Yazilanlara bakarmısınız, vay efendim destek vermisler de simdi sunnetsizlere nasil satilirmis. united biscuits, godiva satin alinirken neden tersi hir sevinc gostermediniz. Ulker artik küresel bir markadır ve kendi alaninda uzmanlasmak adina pazar lideri olmadigi gruplarda satışa gidip lider olduğu gruplarda dev olma yolunda ilerlemektedir. Bahsini ettiginiz diger markalari yurtdışında marketlerden satin alabiliyor ve gurur duyabiliyorsaniz varin Ulker den vazgeçin.
    Cevapla
  • Zeynel Karaca 8 yıl önce Şikayet Et
    burası da torku fan sayfasına dönmüş ama yorumlara katılıyorum.sen kalkıp süt ürünleri fabrikanı biraz daha fazla kazanma uğruna elin fransızına satarsan biz de sana fransız kalırız ülker.ayrıca artık torkunun da sütü,yoğurdu,peyniri vs. var.yani sen yoksan TORKU var.hadi sana eyvallah.
    Cevapla
  • Gurbetçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazık evet yazık. Anlı 5 vakit secdeye veren nasıl böyle bir memleket değerini sünnetsizlere satar? Kolay mı büyüdü. Neden kendinizden biliyorsunuz bsşarıyı. ALLAH emanet etmiş, siz memleket bölünsün diye uğraşan Fransmann'lara satarsınıx. Halkımız bunu ayıplar. Neden 200 senelik Türk şirketi yok?! Hiç sordunuzmu. Ülker namusumuzdur diye alıyorduk. Utanmadan bir de poz veriyorsunuz...
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorsan yabancilara satildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle