TÜSİAD'dan el ele çalışalım teklifi

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, ''Siyasilerimizin iş dünyasının her kesimi hiçbir ayrımcılık yapmadan el ele çalışması gerekiyor” dedi.

TÜSİAD'dan el ele çalışalım teklifi
TÜSİAD'dan el ele çalışalım teklifi
GİRİŞ 28.04.2015 16:54 GÜNCELLEME 28.04.2015 16:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes, “Forum İstanbul 2015, Kritik Eşik: Açılım ve Dönüşüm Zamanı toplantısına katıldı.
Toplantıda düzenlenen panelde istihdam konusunu değerlendiren Symes, genç işsizliğin azaltılması gerektiğini belirtti.

TÜSİAD Başkanı Symes, gençlerin aldıkları eğitimin iş dünyasının aradığı özelliklerle örtüşüp örtüşmediğine dikkat çekerek, “Bu problemin Türkiye açısında çok daha öncelikli ele alınması gerektiğini çünkü gencimiz fazla ve onları ileride Türkiye’nin hayal ettiğimiz rekabet gücünde bu gençlerimiz aslında hangi donanımla iş gücüne katılıyor kısmı son derece önemli. İş gücü piyasasında becerileri çok iyi anlamamız lazım” dedi.

"YATIRIMLARIN VE BUNA BAĞLI OLARAK İSTİHDAMIN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Cansen Başaran Symes, son 50 yılda gelişen teknoloji ile bütün dengelerin değiştiğine dikkat çekerek, “Biz bu değişen dengelerde hangi mesleklerde ve hangi becerilerde yatırım yapıyoruz ki buradan gelen arkadaşlarımız ihracatta ve hep birlikte hayalini kurduğumuz inovasyon kapasitesini ortaya çıkarsın” diye konuştu.

Türkiye’nin büyürken istihdam yaratabilmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren Symes, “İş gücü piyasasından mevcut işsizlere iş sağlamanın yanı sıra iş gücüne yeni katılması beklenen isimlere iş olanakları son derece kritik.

Diğer bir deyişle yatırımların ve buna bağlı olarak istihdamın artırılması, sanayinin katma değer yaratması ve rekabet gücünün artırılmasının önünün bu şekilde açılması gerekiyor” dedi.

''GELECEK 10 YILIN SONUNDA DÜNYADA 600 MİLYONDAN FAZLA İŞİN YARATILMASI GEREKİYOR''

Symes, Uluslararası Finans Kurumu'nun Dünya Kalkınma Raporu’nda "Tamamlayıcı Niteliklerdeki İşler" konulu bir çalışması bulunduğuna işaret ederek, “Bu çalışmada gençlerin artan oranda iş gücüne katılmasıyla birlikte bugünün istihdam seviyelerini sürdürmek için önümüzde ki 10 yılın sonunda dünyada 600 milyondan fazla işin yaratılması gerekiyor.

Bunların yüzde 90’ı da özel sektör tarafından yaratılıyor. G20’nin B20 ile el ele, Türkiye’de de siyasilerimizin iş dünyasının her kesimi ile hiçbir ayrımcılık yapmadan el ele çalışması gerekiyor. Yüzde 90 istihdam buradan gelecek” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • tüürrrkkk 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde inandık ,gözlerim yaşardı
    Cevapla
  • Aklıselim 8 yıl önce Şikayet Et
    Koalisyonun Başbakanlığına da İhsanı Ekmel Ekmek için Ekmeleddini Başbakan Yapmak. İnşallah bu Millet TUSİAD'cıların bu Hayalleri için Seçimde Çanlarına yine Ot Tıkayacaktır.
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    adı türk sanayici ve işadamları derneği ama türkten çok yahudi ermeni rum var
    Cevapla
  • Türkiye'nin kamburları... 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ve faizlerin yükselmesi TÜSİAD'ın işine gelir.Onlara rakip küçük ve orta sanayici rakip olamaz.Bunlar para babaları.Türkiye batmış,umurlarında olmazlar...
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜSİAD ın derdi şu anda uykuya çekilmek,yavaş yavaş gereğini yapmak.Bunların Hükümet kurup hükümet yıkma devri kapandığı için,içlerine sızı düştü.Nasıl olurda bu düzeni eski haline getiririz çabasındalar.Sakın ola bunların şirinliklerine,güleryüzlülüğüne kimse inanmasın.Bunlar yabancıların bayileri,taşeronları.Yatırım yapmadan,Üretim yapmadan yabancı malları Türkiyede satarak oluk oluk para kazanmak.Tek dertleri bu.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şirin olmaya çalışsa da kalplerindeki çirkinlik suratlarına yansıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle