3 yıldır aynı kıyafeti giyiyor

New York'taki ünlü bir reklam ajansında sanat yönetmenliği yapan Matilda Kahl, son üç yıldır işe aynı kıyafetle gidiyor.

3 yıldır aynı kıyafeti giyiyor
3 yıldır aynı kıyafeti giyiyor
GİRİŞ 27.04.2015 09:13 GÜNCELLEME 27.04.2015 15:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD magazin basını dünya devi Saatchi&Saatchi reklam ajansının art direktörlerinden Matilda Kahl'ın kıyafet seçimini konuşuyor.

Zamanımı ve enerjimi kıyafetlere harcamak istemedim” diyen Matilda Kahl, her sabah hazırlanırken işe geç kalma stresi yaşamaktan, giydiklerinin o günkü toplantılara uygun olup olmadığını düşünmekten bıkıp radikal bir karar almış.

Harper’s Bazaar dergisine Nisan ayında yazdığı makalenin ardından tüm dikkatleri üzerine çeken Kahl’ın kararı son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında geliyor.

''BASKI HİSSETMEK İSTEMEDİM''

Katıldığı bir toplantıda erkek çalışanların hiçbir zaman kıyafet seçme stresi yaşamadığını fark eden Kahl, o günden sonra işe her gün aynı kıyafetle gitme kararı almış. Çalıştığı günlerde yeteri kadar yaratıcı iş üretmesi gerektiğini anlatan Kahl “Bir de giydiklerimle yaratıcı olmak için baskı hissetmek istemedim” diyor.

AYNI BLUZDAN 15, AYNI PANTOLONDAN İSE 6 TANE VAR

Aynı bluzdan 15 tane, aynı pantolondan ise 6 tane alan Kahl 3 yıldır ‘üniformasını’ üzerinden çıkarmıyor.

YORUMLAR 3
  • bir dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllıca seçimler gereksizce yargılanabilir
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki rüküşler' e ders olsun..
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    en iyi. bizde de bir ara ilk öğretimde kıyafet serbetisi diye bişeyler çıkarmışlardı, çocuklar yarın ne giyecek derdinden ödev bile yapmaz olmuşlardı. zenginle fakir arasındaki ayırımın açık ortaya çıkabileceği bu tür uygulamaların bize asla yararı olmayacağı düşüncesindeyim.
    Cevapla