Tarihi uzlaşma! Eşine 1 milyar dolar verecek

ABD’nin en büyük yoğurt markalarından Chobani’nin Türk patronu Ulukaya, eski eşiyle milyar doları bulduğu düşünülen bir uzlaşmaya gitti.

Tarihi uzlaşma! Eşine 1 milyar dolar verecek
Tarihi uzlaşma! Eşine 1 milyar dolar verecek
GİRİŞ 17.04.2015 11:00 GÜNCELLEME 17.04.2015 11:09

1997 yılında dil öğrenmek için ABD’nin yolunu tutan Elazığlı Hamdi Ulukaya, 2007 yılında kurduğu Chobani’yi ülkenin en popüler yoğurt markalarından biri haline getirdi. Chobani’nin piyasa değeri 2 milyar doları aştı.

Ancak Ulukaya’nın 1999’da boşandığı eşi Ayşe Giray, 2012 yılında Chobani’nin yüzde 53’ü üzerinde hak iddia eden bir dava açtı.

‘Fırat’ davası

Şu an New York’ta çocuk doktorluğu yapan Giray açtığı davada Chobani’nin temelini oluşturan Euphrates (Fırat) adlı peynir fabrikası için 500 bin dolar sağladığını savundu. Hamdi Ulukaya ise Ayşe Giray’ın Chobani’de hiç hissesi bulunmadığını iddiasındaydı. Borsaya açılmaya hazırlanan Chobani için ortaklık yapısının belirlenmesi büyük önem taşıyordu. Yargıtay’a giden ve Manhattan’da görülen davada karar açıklanma aşamasına gelindiği sırada uzlaşmaya varıldı. Uzlaşmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmadı. Ne Chobani’nin, ne de Giray’ın avukatı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Koltuk sallantıda

New York Post gazetesinin haberine göre, taraflar en son 31 Mart’ta hakim huzuruna çıktı. Bu duruşmada Ayşe Giray Euphrates adlı şirkette hissedar olduğunu gösteren bir belgenin onaylanmasını istedi.

Gazete, bu onay çıktıysa, Giray’ın 1 milyar doların üzerinde bir paraya hak kazanabileceğini yazdı. Hamdi Ulukaya, halen Chobani’nin Başkanı ve CEO’su olsa da koltuğu sallantıda. Geçen yıl nisanda Chobani’ye 750 milyon dolarlık bir yatırım yapan TPG fonunun şirkete yeni bir CEO getirme arayışında olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: MİLLİYET