Sanayi başkanınından çok çarpıcı tespit!

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, sosyal yardımlar nedeniyle insanların çalışmadığını işçi bulamadıklarını söyledi.

Sanayi başkanınından çok çarpıcı tespit!
Sanayi başkanınından çok çarpıcı tespit!
GİRİŞ 16.04.2015 12:10 GÜNCELLEME 16.04.2015 12:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devletin iyi niyetle yaptığı sosyal yardımların tembelliğe ittiği insanlar tarafından suiistimal edildiğini belirten Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Türkiye'de işletmelerin yaşadığı eleman sıkıntısını gidermek için 18-45 yaş arası eli ayağı sağlam insanlara sosyal yardım yapılmamasını istiyoruz" dedi.

Fabrikaların işçi bulamadığı görüşünü savunan Nakıboğlu, "İşsizliğin aksine Türkiye'de işçi sıkıntısı var. Şu anda 130 bin insanın çalıştığı Gaziantep'te 5'uncu OBS kuruluyor. 2016 yılı sonuna kadar yeni yatırımların devreye girmesiyle 70 bin yeni işçiye ihtiyaç var. Ancak işçi bulamıyoruz" diye konuştu.

SOSYAL YARDIMLAR TEMBELLEŞTİRDİ

Türkiye'de işsizlik olduğunun söylendiğini dile getiren Nakıboğlu, bunun yanlış olduğunu birçok kentte sanayicinin çalıştıracak işçi bulamadığını söyledi. Devletin gelir düzeyi düşük ailelere eğitim, gıda, sağlık ve diğer yardımlarının suiistimal edildiğini ve insanları tembelleştirdiğini kaydeden Nakıboğlu şöyle konuştu:

"İşsizlik konusunda bazı gerçekleri bilmemiz lazım. Devletin iyi niyetli yaptığı şeylerin nerelere vardığını görüp önlem almamız lazım. İyi niyetli yardımlar maalesef suiistimal ediliyor ve insanlarımızı tembelliğe alıştırıyor. Milletimiz biraz tembel ve bu durum daha da tembelleştiriyor. Çünkü insanlarımız bu durumu suiistimal ederek çalışmak yerine hazıra konuyor. Bu durum Türkiye gerçeği. Ben aynı zamanda Türkiye'deki OSB'lerin üst kurulunun da başkanıyım. Yalnız Gaziantep'in değil, toplantılar yaptığımızda Niğde'de de Kayseri'de de aynı sıkıntının olduğunu gördük. Bu şehirlerde koca koca afiş asmışlar; 'işçi alınacak' diye. Tembel kesim; 'oturduğum yerden para kazanayım, devlete kapak atayım, sabah gelip akşam gideyim' mantığı var. Bu tezat durumun maalesef gerçek iş arayanlara da zararı oluyor."

18-45 YAŞ ARASINA SOSYAL YARDIM KESİLSİN

Sosyal yardımların insanları çalışmak yerine yardımlarla yaşamını sürdürme tercihine yönelttiğini belirten Cahit Nakıboğlu, "Bugün bizler işçi bulamıyoruz. Eleman sıkıntısı had safhada ve bu durum tüm Türkiye'nin sıkıntısı. Sosyal yardımlarla çok sosyal olduk. Benim önerim 18-45 yaş arası eli kolu sağlam insanlara sosyal yardım yapmayalım. Bu insanlarımız çalışmaya yönelsin. Bu insanlarımız limon satsa yine parasını kazanır. Devlet iyi niyetle bu insanlarımızı düşünüyor ama bu iyi niyeti suiistimal etmekte üstümüze yok" diye konuştu. 

KİMSE İŞ BEĞENMİYOR

Nakıboğlu, öte yandan gerek düz işçi, gerekse de eğitimli kalifiye elemanların ise iş beğenmediğini vurgulayarak, "Beyaz yakalı olarak tabir ettiğimiz eğitimli insanlar, gerekse de düz işçilerle ilgili de sıkıntımız var. İş başvurusunda bulunan herkes sadece masa başı iş istiyor. Sabah 9'da gelip, akşam 17'de mesaisinin sona ermesini istiyor. Vardiyalı çalışmayı, ya da işletmede çalışmayı kabul etmiyor. Herkes masa başında oturarak para kazanmayı istiyor. Bu insanlarımız fabrikada çalışmak yerine devlete kapak atmanın peşinde" dedi.

2016 SONUNA KADAR 70 BİN İŞÇİYE İHTİYAÇ VAR

Cahit Nakıboğlu, 130 bin işçinin çalıştığı Gaziantep'te önümüzdeki yıl sonuna kadar 70 bin yeni işçiye daha ihtiyaç olduğunu belirterek, "Şu anda Gaziantep'teki OSB'lerde 130 bin işçi çalışıyor. 5'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen ve geçecek olan fabrikaların alacağı işçilerle tahminimize göre yıl sonunda işçi sayısı 150 bin civarında olacak. Ancak yapımı süren 5'inci OSB'de yeni yapılan fabrika inşaatların tamamlanmasının ardından 2016 sonunda işçi sayısını 200 bin olarak tahmin ediyoruz. Yani önümüzdeki yıl sonuna kadar Gaziantep'te 70 bin işçiye daha ihtiyaç var" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • aydın erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    70 bin kişi aranıyor 950 tl ile calışacak
    Cevapla