Hamdi Topçu istifası ile ilgili son kez konuştu

İstifa ederek THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan Hamdi Topçu son kez konuştuğunu belirterek sürpriz istifasına açıklık getirdi.

GİRİŞ 11.04.2015 12:56 GÜNCELLEME 11.04.2015 13:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde istifa ederek ayrılan Hamdi Topçu bir televizyon programında istifanın perde arkasını anlattı.

12 yıllık görevi boyunca THY'de inanılmaz başarılara imza atan Topçu, ortada bir şey yokken neden istifa ettiği ile ilgili, THY'de kendisinden daha uzun süre başkanlık yapanın olmadığını belirterek ''Makamlar geçici ve bir imtihan yeri. O yüzden insanlar görevini yapar ve gider. Olay son dakikada gelişen bir olay olabilir. Ama bu işin bir dakikası olacaktı, bu da o dakikaya denk geldi. İstifanın gerekçesi herhangi bir sebep olabilir. Herhangi bir kriz yok Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Biliyorsunuz, biz de 3 dönem kurulu var. Şaka bir kenara biraz acil oldu. Keşke biraz daha önce olsaydı" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTEMEDİM

Milletvekili adayı olacak iddiaları ile ilgili, ''Siyaseti düşünmedim. Bunu daha önce de belirttim. Zamanlama ile bunun bir ilgisi yok" diyen Topçu,  'TOKİ Başkanı mı olacaksınız' sorusuna ise böyle bir görevlendirme beklemediğini söyledi.

Hamdi Topçu bu açıklamaları CNN Türk'te Akif Beki'nin sunduğu Baştan Sona Programı'nda yaptı.

YORUMLAR 9
  • mahmut dindar 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar anlamlı mesaj vermiş tam musluman gibi gelip geçici makamlar sonunda ömür de gelip geçiyor.ölmeden bırakmak gerek. yoksa arkadan gelenler ölecek :) yazık
    Cevapla
  • anlayan beri gelsin 9 yıl önce Şikayet Et
    10 yıllık Tübitak başkanı, yök başkanı, adli tıp başkanı, thy başkanı, ergenekon davası başkanı, tmsf başkanı, imkb Başkanı, yakında merkez bankası başkanı vs.vs. görevden alınıyor. Edtesi gün adliyede gözünü açıyor. Bu nasıl iş. Bu kadar yanlış adamla yakalanan başarı üfürükten ya da bu zevatın yamukluğu !
    Cevapla
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    THY'yi aile şirketi yaptın, kör- topal, akıllı- aptal her akrabanı kuruma doldurdun; bir de haybeden vekil olacaktın, oh!
    Cevapla
  • izzete 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar kör olmak için ne yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Ali Erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili İzzet Kardeşim, anlaşılan en başarılı olduğun konu boş konuşmak. THY'yi dünyanın en çok noktasına uçan, tarihinin en başarılı dönemini yaşayan ve saygın havayollarına arasına sokmuş bir adamı neye dayanarak böyle çirkince itham ediyorsun? benimkisi merak sadece...
    Cevapla
  • arkadasim 9 yıl önce Şikayet Et
    Oyle bir yorum yazmışsın ki hic birsey anlasılmıyor. Düzelt de yeniden yaz...
    Cevapla
  • salim tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın abi. Onca devlet ve siyaset büyüğümüz üç dönem gibi sacma bir kurala takılırken sizin orda ebedi olarak kalacak haliniz yokdu. sanırım siz de mevcut durumdan esinlenerek gereğini yerine getirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle