4,8 milyar dolarlık çılgın satın alma!

Merkezi ABD'de bulunan kargo şirketi FedEx, Hollandalı rakibi TNT Express'i satın almak için 4,8 milyar dolarlık teklif sundu.

4,8 milyar dolarlık çılgın satın alma!
4,8 milyar dolarlık çılgın satın alma!
GİRİŞ 07.04.2015 10:55 GÜNCELLEME 07.04.2015 14:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İki şirket tarafından yapılan ortak açıklama, FedEx'in internet sitesinde yer aldı.

Açıklamaya göre, FedEx'in sunduğu teklif, TNT hisselerinin borsada son 3 ayda ortalama fiyatı 5,63 avronun, yüzde 42 üzerinde olan 8 avroya denk geliyor.

Söz konusu teklifin, TNT yönetimi tarafından oybirliğiyle mevcut hissedarlara tavsiye edildiği belirtilen açıklamada, TNT Express'te çalışanların haklarının korunacağı ifade edildi.

Açıklamada, teklifin gelecek yılın ilk yarısında sonuçlandırılmasının beklendiği, tekel oluşabileceğine yönelik kaygıların da giderileceği kaydedildi.

FedEx Yönetim Kurulu Başkanı Frederick W. Smith, bu stratejik satın almanın FedEx'in hissedarlarına, çalışanlarına ve müşterilerine önemli bir değer katacağına inandıklarını belirterek, özellikle sürekli büyüyen e-ticaret konusunda uluslararası taşımacılık çözümlerini artırmalarına yardımcı olacağını bildirdi.

TNT üst yöneticisi Tex Gunning de teklifin TNT'de önemli dönüşümlerin olduğu bir zamanda geldiğini ifade ederek, iş ortakları için iyi bir haber olduğunu belirtti.

Öte yandan, Amerikalı kargo şirketi UPS'in, 2013'te TNT Express'i 6,9 milyar dolara satın alma girişimi, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'da tekel oluşabileceğine yönelik kaygılarından dolayı başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

YORUMLAR 3
  • emi 8 yıl önce Şikayet Et
    bizimkilerde araplara harcasın yedirsin içirsin okutsun sınavsız ünüversiye alsın
    Cevapla
  • Ahmet Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Nerede olursa olsun eğer kaliteli eğitim veriliyor ise harcanan para 10 TNT ye eşdeğerdir. 20 yıl sonra meyvesini alırsın/ortak insanlık alır.
    Cevapla
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    seninki kim emi ?
    Cevapla