İşte elektrik kesintisinin maliyeti

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, elektrik kesintilerinin Türkiye'ye maliyetini 100 milyon dolar olarak hesapladı.

İşte elektrik kesintisinin maliyeti
İşte elektrik kesintisinin maliyeti
GİRİŞ 31.03.2015 17:25 GÜNCELLEME 31.03.2015 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sabah saatlerinde Türkiye genelinde yaşanan ve saatler süren elektrik kesintisinin ekonomiye maliyeti yüksek oldu. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir o maliyeti açıkladı.

NASIL HESAPLANDI

Özdebir, bugün TÜİK'in 2014 yılına ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladığını belirterek, "Türkiye'nin bir yıllık milli gelir üretimi 800 milyar dolar. Bunu 365 güne bölelim (ki tatil günlerini çıkarmamız gerekir ama çıkarmayalım), günlük üretimi 2.2 milyar dolar oluyor. Böylece elektrik kesintisi nedeniyle 1 saatte Türkiye'nin yaşadığı üretim kaybı yaklaşık 100 milyon dolar oluyor" dedi.

YORUMLAR 3
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    zarar doğrudur,çünki günümüzde herşey,insan hayatı bile elektriğe bağlı,fabrikalar,dükkanlar,ulaşım,iletişim,bankalar,herşey,elektrik kesintilertine yönetim bir çare bulamasa,ve devamlı elektrik kesintileri yaşanırsa bu yönetiminde sonu olur.
    Cevapla
  • halil soba 8 yıl önce Şikayet Et
    Hesaba bak hizaya gel.Laf olsun diye beyanda bulunulmaz.Adam oturur bir hesap yapar % 20 yanılma payını bile doğru kabul edebilir ama 1 saatlik elektrik kesintisinin kaybının 100 milyon dolar olduğunuzu söyleyemez.çünkü 800 milyar olan milli gelirin birebir elektriğe dayalı kısmı belki 200 milyar doları bile bulmaz.Milli gelirirn içinde turizm var,taşımacılık var,tarım var,yurt dışı mal ve hizmet gelirleri var.Hesabı yaparken biraz daha dikkatli olsanız.
    Cevapla
  • Derin 8 yıl önce Şikayet Et
    100 milyon dolar da laf mı..Asıl bu siber saldırının Devletin adına sürdüğü leke daha önemli..Mutlaka sorumlu ülke yada çevreden acısı kat kat çıkarılmalı ki,kimse bir daha Türk Devletine bu gibi komplolara cesaret edemesin..
    Cevapla