''İnsan hayatına değer katmak için çalışıyoruz''

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, insan hayatına değer katmak için çalıştıklarını söyledi.

''İnsan hayatına değer katmak için çalışıyoruz''
''İnsan hayatına değer katmak için çalışıyoruz''
GİRİŞ 16.03.2015 12:20 GÜNCELLEME 16.03.2015 12:20

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, Antalya’da düzenlediği 2015 Satış Vizyon Toplantısı’nda, Türkiye’nin dört bir yanından finansal danışmanlar, acenteler ve önde gelen iş ortaklarıyla 2014 yılı değerlendirmelerini ve 2015 hedeflerini paylaştı.

“Engel Tanıma, Asla Durma” konseptinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Meral Eredenk Kurdaş’ın katılımıyla düzenlenen toplantıya 1.300 kişi katıldı. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer’in görüntülü mesaj ile katılımcılara seslendiği toplantıda, Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ve Akportföy Genel Müdürü Alp Keler de hazır bulundu.

Güler Sabancı: İnsan hayatına değer katmak için çalışıyoruz

Toplantıda bir konuşma yapan Güler Sabancı, 2014’ün AvivaSA için çok önemli bir yıl olduğunu, Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi başladıktan sonra gerçekleştirilen ilk halka arzı yaptıklarını hatırlatarak, “Halka arzla birlikte, artık sadece Sabancı’ya ve Aviva’ya karşı değil, yeni yatırımcılarımıza karşı da sorumluluğumuz var” dedi. AvivaSA ekibinin potansiyeline ve gücüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabancı Topluluğu’nda sanayiden perakendeye, bankacılıktan enerjiye kadar çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimizin hepsinin önemli bir kesişim noktası var. Hepimiz, insan hayatına değer katmak, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Bu noktada, artık Sabancı Topluluğu’nun genlerine işlemiş olan inovasyon yaklaşımı en önemli rehberinizdir.”

AvivaSA çalışanlarının yüzde 65’i kadın

Güler Sabancı, konuşmasında iş hayatında kadının rolüne de değindi: “Sabancı Topluluğu olarak en önemli gündem maddelerimizden olan eşitlik ve kadına iş hayatında fırsat verme konusunda AvivaSA örnek bir şirketimiz. Bugün AvivaSA çalışanlarının %65’i kadın. Aynı zamanda kadın yöneticilerin oranı %57. Bu rakamlar Türkiye ortalamalarının iki kat üstünde. Bu da beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Meral Eredenk Kurdaş: İnsanları belirsizlik korkusundan kurtarmak için çalışıyoruz

“Engel Tanıma Asla Durma” konseptli toplantıda sahneye önüne konan engelleri aşarak gelen Kurdaş ise “Faaliyet gösterdiğimiz iki ana iş kolumuzdan bireysel emeklilikte, fon büyüklüğünde devlet katkısı dahil 7 milyar TL’yi, katılımcı sayısında ise 730 bin kişiyi aştık. Hayat sigortaları tarafında ise pazar payımızı artırdık. BES kurulduğundan bu yana, sektörde ilk halka arzı gerçekleştiren şirket biziz. Dağıtım kanallarımıza, insan kaynağımıza ve teknolojik altyapımıza yaptığımız yatırımlarla büyüyoruz. Başarı yolculuğumuzu bugüne kadar bu şekilde sürdürdük. Bugün artık mükemmele doğru yürüyoruz.” dedi.

Sabancı’nın gücü, Aviva’nın bilgi ve deneyiminin üzerinde yükseldiklerini de sözlerine ekleyen Kurdaş, şöyle devam etti: “Her iki dev de AvivaSA’ya inanıyor, AvivaSA’ya yatırım yapmaya devam ediyor. Biz de sadece poliçe satmıyor, insanları belirsizlik korkusundan kurtarma bilinciyle şirketimize ve sektörümüze yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

AvivaSA, bu yıl gerçekleştirdiği Satış Vizyon Toplantısını ilk kez mobil düzeye de taşıdı. Antalya’da Rixos Sungate otelde düzenlenen toplantının tüm detayları AvivaSA’nın “Asla Durma” mobil uygulaması ile katılımcılara ulaştırıldı. Asla Durma mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indiren katılımcılar, programı dakika dakika takip edip yarışmalara katılarak sürpriz ödüller kazandı. Sunuculuğunu Geveze’nin yaptığı organizasyonda, başarılı çalışanlar da ödüllendirildi.

KAYNAK: EKOTRENT