''Zenginler klübü için daha yukarı zıplamalıyız''

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Orta gelir tuzağından, zenginler kulübüne çıkabilmek için 2,5 basamak daha yukarıya zıplamamız lazım'' dedi.

''Zenginler klübü için daha yukarı zıplamalıyız''
''Zenginler klübü için daha yukarı zıplamalıyız''
GİRİŞ 05.03.2015 17:16 GÜNCELLEME 05.03.2015 17:16

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Orta gelir tuzağından, zenginler kulübüne çıkabilmemiz için 2,5 basamak daha yukarıya zıplamamız lazım. Kısa sürede bunu yapabiliriz ama çözümü teknoloji" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı, "TEPAV-SAP Türkiye Basit Düşün, Fark Yarat Forumu"nda, Türkiye'nin 30 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yaptığını ve bu ihracatın neredeyse yüzde 90'ının tarım ürünlerinden oluştuğunu hatırlattı.

Türkiye'nin tamamen içine kapalı bir ekonomiden, 160 milyar dolar ihracat yapan bir ülke konumuna geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "İtalya ile Çin'in arasındaki sanayi devi hangi ülkedir diye baktığınız zaman... Türkiye. Bu gelişimle beraber Türkiye fert başına düşen milli gelirini 10 bin dolara doğru getirdi, hedefimiz 25 bin dolara yükseltmek. Orta gelir tuzağından, zenginler kulübüne çıkabilmemiz için 2,5 basamak daha yukarıya zıplamamız lazım. Kısa sürede bunu yapabiliriz ama çözümü teknoloji" diye konuştu.

- "KOBİ'ler ekonomilerin vazgeçilmezi"

"KOBİ'ler artık bütün dünyada paralayan yıldız" diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve dünyadaki şirketlerin neredeyse yüzde 90 ile 99'unun küçük ve orta boy işletmelerden oluştuğunu kaydetti. KOBİ'lerin ekonomilerin vazgeçilmezi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de ihracatının yüzde 60'ının KOBİ'ler eliyle yapıldığını bildirdi.

Kadın girişimcilere de değinen Hisarcıklıoğlu, Bakan Işık'tan bu konuda pozitif ayrımcılık istediklerini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Kamu ihalelerinde kadın girişimcilere belirli bir kota verilmesi, daha yüksek fiyata mal satabilmesi... Kadın girişimcilerimize bu tip bir destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yazılım konusunda Türk gençlerinin potansiyelinin kullanılması için global teknoloji firmalarının Türkiye'de kalıcı yatırım yapmalarına ihtiyaç olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "SAP, Türkiye'de 20 milyon avro yatırım ile dünyadaki 14. inovasyon merkezini ülkemizde açmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

- SAP

Uluslararası kurumsal uygulama ve yazılım firması SAP, 190'dan fazla ülkede, 282 binin üzerinde kurum ve kuruluşa sağladığı teknoloji çözümlerinden aldığı destekle Türkiye'deki öncü kurumların dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor.

SAP Forum Ankara; özel sektör ve kamu sektöründe dijital dönüşüm, akıllı şehirler, enerji ve savunma konularının ele alınacağı, büyük veri yönetimi, kurumsal kaynak planlama, analitikler ve teknoloji uygulamalarının paylaşılacağı geniş kapsamlı gündemle binin üzerinde lider ve yöneticiye ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL