Avrupalılardan Türk firmalarına Rusya teklifi

TİM Başkanı, Avrupa'dan bir çok firmanın Türk firmalarını arayıp, ''Sizin üzerinizden mal satabilir miyiz?' teklifleri sunduğunu söyledi.

Avrupalılardan Türk firmalarına Rusya teklifi
Avrupalılardan Türk firmalarına Rusya teklifi
GİRİŞ 27.01.2015 14:37 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Avrupa'dan bir çok firma şu anda Türk firmalarını arayıp, 'Biz Rusya'ya mal satamıyoruz, sizin üzerinden satabilir miyiz?' teklifleri sunuyor. Bizim firmalarımız bunu sürdürülebilir olmadığı için kabul etmiyor" dedi.

Büyükekşi, ihracat rakamlarına bakıldığında Rusya'ya yapılan ihracatta kayıp yaşanmasına rağmen, ankette ihracatçının Rusya'yı hedef pazarlar arasında görmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Rusya'ya olan ihracatımızda geçen sene 1 milyar 75 milyon dolar gerileme var, bu da yüzde 15'lik bir düşüşe tekabül ediyor. Burada madalyonun görünmeyen yüzü var. Türkiye'den bir çok ürün Laleli pazarından, Zeytinburnu'ndan Rusya'ya ayrıca gidiyor. Bu rakamlar hatırı sayılır rakamlar, bunlar Merkez Bankası kayıtlarında gözüküyor. İhracatçılar orada büyük bir pazar var, ona bakıyorlar. Yani ihracatçıda orada nasıl yapılanılacağına ilişkin bir çalışma var. İki ülke arasında yaşanan olumlu siyasi ve ekonomik gelişmeler de ihracatçının oraya yönlenmesini sağlıyor. AB'nin 2014 sonuna doğru Rusya'ya yönelik aldığı kararda Türkiye bunun dışındaydı. Şu an bir çok firma Rusya'yı buradan dolayı kendine hedef alıyor. Avrupa'dan bir çok firma şu anda Türk firmalarını arayıp, 'Biz Rusya'ya mal satamıyoruz, sizin üzerinden satabilir miyiz?' teklifleri sunuyor. Bizim firmalarımız bunu sürdürülebilir olmadığı için kabul etmiyor. Bütün sektörler bu yüzden Rusya'yla ilgili bir beklenti içinde..."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir seylere sakin girisilmesin Merkez Bankasi ve Yüksek Faiz version 2 olur. akli olan kibarca "kendi ürünlerimizi pazarlamakla cok meskulüz" desin
    Cevapla
  • İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle bir şey yaa :) abartmışlar.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Sattırmayın siz satın...
    Cevapla
  • azzer 9 yıl önce Şikayet Et
    bence sacmalik zira herhangi bir yabanci firma pasa pasa tc ye yada asyadaki eski rus devletlerine gidip de ya yeni bir yerel firma kurar yada var olan bi firmayi satin alip ticaretini yapar burda teklif israr da olmaz gerek de yoktur zaten ve ben eminim ki binlerce avrupai urun bu sekilde satilmakda zaten
    Cevapla