İşadamı Ahmet Keleşoğlu toprağa verildi

Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya'da dualarla toprağa verildi.

İşadamı Ahmet Keleşoğlu toprağa verildi
İşadamı Ahmet Keleşoğlu toprağa verildi
GİRİŞ 16.01.2015 14:28 GÜNCELLEME 16.01.2015 17:22

Zeki Dursun'un haberi

Önceki gün vefat eden Hayırsever İş adamı Ahmet Keleşoğlu'nun cenazesi sabah saatlerinde isminin verildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim fakültesine  getirildi.

 Selçuk ve As Ecza Deposu’nun kurucusu işadamı Ahmet Keleşoğlu için Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi  Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde Anma töreni düzenlendi. Anma Törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Akyürek, ,Konya Valisi Muammer Erol,   AKP  Konya  Milletvekili Cem Zorlu,  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı  Orhan Erdem, Selçuk Ecza Deposu çalışanları  ve sevenleri katıldı.
Ahmet Keleşoğlu'nun cenazesi  törenin ardından Konya merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Mürşitpınar Camii'nin avlusuna getirildi.Cenaze  törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Keleşoğlu'nun cenazesi, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda dualarla toprağa verildi.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, cenazeye katılan Keleşoğlu'nun yakınlarına taziyede bulundu.



Ahmet Keleşoğlu Kimdir?

1924 Karaman Ermenek doğumlu olan Ahmet Keleşoğlu, 1958 yılında Konya'da Selçuk Ecza Deposu'nu kurarak, ticaret hayatına atıldı. Keleşoğlu, Anadolu Selçukluları'nın merkezi Konya'da kurulan şirkete, hem Selçuklular'a bir saygı işareti olarak hem de bu ismin uğur getireceği inancıyla Selçuk Ecza Deposu adını verdi. O tarihte Konya'da eczane sayısı sadece 17 idi. Türkiye genelinde ise 1.100 civarında eczane bulunuyordu. Ahmet Keleşoğlu hayırseverliği ile biliniyor.