TÜSİAD'ta başkanlık krizini çözecek formül

TÜSİAD'ta başkanlık tartışmalarına son vermek üzere harekete geçiliyor. Artık başkanlık üstlenmeyen yönetime alınmayacak.

TÜSİAD'ta başkanlık krizini çözecek formül
TÜSİAD'ta başkanlık krizini çözecek formül
GİRİŞ 10.01.2015 09:36 GÜNCELLEME 10.01.2015 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (TÜSİAD) sıkıntılı bir seçim süreci daha yaşanıyor. Haziran ayında başkan Muharrem Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla başlayan tartışmalara Haluk Dinçer Başkan olarak son vermişti. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada Haluk Dinçer'in yeni dönemde başkan olmayacağı açıklandı. Bunun üzerine yeniden TÜSİAD'a kimin başkanlık edeceğine yönelik tartışmalar da başlamış oldu.

Yeni başkan kim olacak kulisleri çok sürmedi. Başkan yardımcılarından Cansen Başaran Symes adı üzerinde tüm üyeler hem fikir oldu. Uzun yıllar PricewaterhouseCoopers’ın hissedarı olan şimdi ise bir sigorta şirketinin yönetim kurulu üyeliğini sürdüren başarılı profesyonel Symes’in üçüncü kadın başkan olarak göreve gelmesi artık kesin bakılıyor.

Ancak TÜSİAD’ın kurucu başkanlarını bir araya getiren Başkanlık Divanı'nın son yıllarda her dönem gündeme gelen ''Başkan kim olacak?'' tartışmasına son vermek için harekete geçeceği öğrenildi.

Hürriyet'ten Jale Özgentürk Başkanlık Divanı’nın önemli isimlerinden yeni döneme ilişkin önemli ipuçları aldı..

Öncelikle artık “TÜSİAD Başkan bulamıyor” yorumlarına son vermek istiyorlar. Bu nasıl olacak?

BAŞKANLIK DÜŞÜNMEYEN YÖNETİME GİREMEYECEK

“Bundan sonra yönetim kuruluna girenlere başkanlığı düşünüp düşünmediğini soracağız. Düşünmüyorsa yönetim kurulunda da yer alamayacak. Böylece TÜSİAD’ın başkanı o yönetim kurulu içinde hazırlanmış olacak. Tartışmaları da böylece bitirmiş olacağız.”

PATRON DEĞİL PROFESYONEL

TÜSİAD’ın bu etkin üyesine yeni başkanı belirlerken “düşük profil olsun, patron değil profesyonel seçelim” düşüncesiyle mi hareket ettiklerini soruyorum: “Kesinlikle hayır” diyor ve devam ediyor; “Cansen Hanım başarılı bir üyemiz. Kıdemli. Komisyonlarda çalıştı, başkan yardımcılığı yapıyor uzun süredir. Ayrıca artık 20 yıl önceki anlayışla TÜSİAD’ı sürdürmemiz zor. 600 üyemiz var ve çoğunluk artık profesyonel. Bu Avrupa’da da böyle. Kocaman şirketleri emanet ediyoruz. TÜSİAD’ı neden etmeyelim.”
Düşük profil yorumuna ise gelecek dönemin de politikasını sinyalini vererek şunları söylüyor: “TÜSİAD 40’ıncı yılını kutladı yakın zamanda. 40 yıldır ilkelerimiz var. Bunlar doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin zenginleşmesi, insan hakları temelinde demokrasinin gelişmesi, halkın mutluluğu. Bu doğrultuda doğru bulduğumuz her fikri söyleriz. Hükümetlerle ters düşebiliriz ama ilkelerimizden vazgeçmeyiz.”

Dinçer’in son açıklamalarının TÜSİAD’ın başkanlar katında bir sıkıntı yaratıp yaratmadığına ise şu yanıtı veriyor:

“Dinçer’in söylediklerinin hepsine katılıyoruz. Rahatsız edecek bir açıklama yok. Sadece muhatap konusunun başlıkta kullanımı rahatsız edebilir.”

YORUMLAR 2
  • mhds 9 yıl önce Şikayet Et
    güler hanım dışındakileri koy bir çuvala
    Cevapla
  • freak_man 9 yıl önce Şikayet Et
    halkın muhatabı bu dernek değil bizene .......
    Cevapla