TOBB'tan Ermenek madencilerine ev

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ermenek'teki madenci ailelerine ev alacak.

TOBB'tan Ermenek madencilerine ev
TOBB'tan Ermenek madencilerine ev
GİRİŞ 21.12.2014 15:14 GÜNCELLEME 22.12.2014 08:45

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi. Evlerin madencinin hangi yakını üzerine yapılacağına TOBB'da kurulacak bir komisyon karar verecek. Evlerin 17'si Ermenek 1'i Zonguldak'ta alınacak.

"YARDIM VE YATIRIMLARIMIZ 500 MİLYON LİRAYA ULAŞTI"

Hisarcıklıoğlu, AA muhabirine yapılan açıklamada, TOBB olarak, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "12 yılda, doğal afetler ile eğitim, gıda ve kültür konularındaki yardım ve yatırımlarımız 500 milyon liraya ulaştı. Halen de 81 ilde 81 Anadolu, Fen, İmam-Hatip ve meslek lisesi yaptırıyoruz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için iş dünyasını seferber ettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti: "Topladığımız 17 milyon lirayı da hükümetimize takdim etmiştik. Ermenek'te vuku bulan maden faciası için de benzer bir yardım planlıyoruz.

KÜLTÜREL FAALİYETLERE DEVAM

TOBB olarak yılbaşı dolayısıyla başkanlarımıza ve üyelerimize ajanda dışında herhangi bir hediye dağıtımı yapmayacağız. Bunun yerine Ermenek'te meydana gelen kaza nedeniyle mağdur olan ailelere yardımda bulunacağız. TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık. "Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, birçok ülkede yardımlarda bulunduklarını, kültürel değerleri muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.