Sony: Üç aylık zarar 1,2 milyar dolar

Japon elektronik devi Sony Eylül'e kadarki üç aylık dönemdeki net zararının 136 milyar yen (1,2 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

Sony: Üç aylık zarar 1,2 milyar dolar
Sony: Üç aylık zarar 1,2 milyar dolar
GİRİŞ 31.10.2014 23:40 GÜNCELLEME 31.10.2014 23:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sony'nın zorluklar yaşayan cep telefonu kolu yüzünden oluştuğu kaydedilen zararı, ekonomi uzmanlarınca beklendiğinden düşük çıktı.

Eylül ayında şirket, yıllık toplam zararının, tahminlerden dört kat yüksek olacağını bildirmişti. Sony şimdi, yıllık zararının 230 milyar yeni bulacağını tahmin ediyor.
Bugün yapılan açıklamada,geçen yılın aynı dönemine oranla satışların % 7,2 oranında artarak 1,9 trilyon yene ulaşmasına rağmen, Eylül'e kadarki dönemde faaliyet zararının 85,6 milyar yen olduğu kaydedildi.

Şirket genel satış rakamlarındaki artışın oyun ve şebeke hizmetleri satışlarından kaynaklandığını ve PlayStation 4'ün katkısını da yansıttığını belirtti.
Sony, akıllı telefon sektöründe Apple ve Samsung gibi küresel rakipleri karşısında yarıştığı için önemli miktarlarda gelir kaybediyor.

Japon şirketi, özellikle Çin'deki akıllı telefon piyasasında, yerel şirketlerin rekabeti karşısında geride kaldığı için, faaliyetlerini azaltmaya başlayacak.
Sony bu yıl televizyon üretimi alanında da Samsung dahil Asyalı rakipleri karşısında zorlanıyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Kazuo Hirai bundan iki yıl önce Sony'nin kâr sağlamayan elektronik dallarını düzelteceğini taahhüt etmişti. Ancak bu yılın başlarında Hirai, Sony'nin 2015'e dek zararda olacağı tahmininde bulundu.

BBC

YORUMLAR 5
  • alp042 9 yıl önce Şikayet Et
    Sony dünyada ki en iyi teknoloji markası diyebilirim. Bir çok yeniliği icat eden firmadır ve hala çoğu markaya destek verir. Telefon konusunda da şu an piyada da ki en sağlam ve özellikli telefonu yaptılar. Xperia Z3. Ama ne yazık ki hala bir ton para verip başka markalardan alan insanlar var .
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji öyle bir seviyeye geldi ki artık markalar arasında kalite farkı kalmadı hatta henüz markalaşmamış firmaların ürünleriyle bile aralarında kalite farkı pek kalmadı. Aynı teknolojiyi pahalı satmaya kalkanlar eninde sonunda gerileyecekler. Çünkü tüketici bilinci de artıyor. Apple’in durumu belki daha vahim. Çünkü ürünleri gibi şirket değeri de aşırı abartılı. Şu an için parasını kolay savuran “hastaları” ve sönmekte olan “modası” sayesinde durumunu muhafaza eder görünse de eninde sonunda söneceğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • sony 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi oluyor sony son zamanlarda kalitesini iyice düşürdü daha alt ürünü daha pahalıdan satmayla olmuyor asusta girdi işe vestel bile telefon yapıyor
    Cevapla
  • tüketici 9 yıl önce Şikayet Et
    sony kendini fiyat olarak yenilemiyor halen daha piyasanın bir numarasıymış gibi davranıyor fiyatlarını samsung gibi cazip yapsın bak satılıyormu satılmıyormu alışmışlar 1 dolardan 10 dolar kar etmeyi:)
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar güzel cihazlar yapan bir şirketin bu durumda olmaması gerek yazık kalite para etmiyor
    Cevapla