Uşak'a 44 milyon TL'lik yatırım için imza

TKDK Uşak Koordinatörlüğü'nce kabul edilen ve toplam 44 milyon liralık yatırımı kapsayan 27 proje için sözleşme imzalandı.

Uşak'a 44 milyon TL'lik yatırım için imza
Uşak'a 44 milyon TL'lik yatırım için imza
GİRİŞ 25.10.2014 18:07 GÜNCELLEME 25.10.2014 18:07

TKDK Uşak Koordinatörlüğünün çıkmış olduğu proje ilanı sonucunda desteklemeye değer bulunan 27 projenin sözleşmesi, koordinatörlük toplantı salonunda düzenlenen törenle imza altına alındı.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda tarım alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin artık her alanda çağdaş dünyayla rekabet edebilir bir politika içerisinde stratejiler geliştirdiğini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye bu kapsamda çağ atlama noktasına gelmiştir. Bir devlet ve hükümet politikası olarak, AB'ye katılım Türkiye'nin önceliğidir. Tüm alanlarda mevzuatımızı AB mevzuatına uyumlu hale getirmek durumundayız. Tarım konusunda da kendimizi AB'ye hazırlamalıyız. Tarım sektörümüzü, buna AB gibi kaynaklı projelerle desteklemeliyiz. Ülkemizde artık bir kaynak sorunu bulunmamaktadır. İyi fikirler ve projeler mutlaka dikkate alınmakta ilgili bakanlıklarımızın ve fonlarımızın katkısıyla hayat bulmaktadır."

Kente 44 milyon liralık yeni yatırım

TKDK Uşak Koordinatörü Cihan Karahan ise sözleşme imzalanan 27 projenin yatırımları tamamlandığında, Uşak'a toplam 44 milyon liralık yatırım kazandırılmış olacağını söyledi.

Koordinatörlük olarak bugüne kadar 4 çağrı dönemi gerçekleştirdiklerini belirten Karahan, imzalanan proje sözleşmeleriyle 44 milyon lira büyüklüğündeki yatırımlara yaklaşık 27 milyon lira devlet desteği sağlanacağını bildirdi.

Proje imza törenine AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş de katıldı.

KAYNAK: AA