Yorgancılar: Sanayiciyi zor günler bekliyor

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar sanayiciyi sor günlerin beklediğini söyledi.

Yorgancılar: Sanayiciyi zor günler bekliyor
Yorgancılar: Sanayiciyi zor günler bekliyor
GİRİŞ 02.10.2014 11:46 GÜNCELLEME 02.10.2014 11:46

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları yüksek bulduklarını belirterek sanayiciyi zor günlerin beklediğini savundu.

Doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili açıklama yapan Yorgancılar, kur artışları nedeniyle yapıldığı açıklanan zamların uzun süredir ertelenmesi nedeniyle çok yüksek olduğunu savundu.

Zamların sanayicinin tüm girdi maliyetlerinin artmasına neden olacağını ifade eden Yorgancılar, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu gelişme ekonomide yeni bir olumsuz sarmal yaratacaktır. Çünkü enerji maliyetlerindeki artış önce enflasyonu artıracak bu da faizlerde artışı tetikleyebilecektir. Diğer taraftan artan enflasyon ücret taleplerini yukarıya çekerek işgücü maliyetlerini de yükseltecektir. Böylece hem enerji, hem finansman hem de işgücü maliyetleri artacak olan sanayici iç ve dış piyasalarda rekabet etmekte zorlanacaktır. Sanayiciyi önümüzdeki günlerde zor günler bekliyor."

Sanayiciye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini savunan Yorgancılar, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tesislerin zamlardan muaf tutulması gerektiğini ileri sürdü.