Erdoğan'dan Koç'a ''ananas'' eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD YİK toplantısında bölgesel ve ekonomik konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 18.09.2014 13:26 GÜNCELLEME 18.09.2014 16:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış


TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte yaşanan hadiselerden örnek vererek son zamanlarda yaşananların Türkiye'yi eski Türkiye'ye götürmek isteyenlerin planı olduğunu söyledi. Gezi ve 17-25 Aralık gelişmeleriyle alakalı İş dünyasına sitem de bulunan Erdoğan, kendilerini kıyasıya eleştirenlerin ''Ananas'' ve ''Tespih'' konularında neden ağızlarını bıçak açmadığını da sordu. Erdoğan, hukuk sisteminin içine sızmış paralel yapıya karşı bugün ilk defa iş dünyasından da etkili bir ses duyduğunu belirtti.

Erdoğan, bir banka yöneticisinin ülkenin gidişatı ile ilgili çizdiği karamsar tabloyla ilgili ise söz konusu bankanın aktifleri ve mevduatı üzerinden yüklenerek ''El insaf'' diye cevap verdi.

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajları da veren Erdoğan, zamanın yumrukları sıkma değil tokalaşma zamanı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle;

28 ŞUBAT GÖNDERMESİ

28 Şubat müdahelesi halkın oyları ile başa gemiş hükümeti yerinden etmiştir. Gücü elinde olan bir darbe koalisyonu ''hükümet devrilecek'' dedi ve maalesef çeşitli ayak oyunları ile halkın seçtiği kişiler iktidardan uzaklaştırıldı. Bu durumun bedeli tabi halk da ödedi. Ekonomideki göstergeler altüst oldu. Faizler tavan yaptı, enflasyon aldı başını gitti. IMF ile çok yüksek faizli anlaşmalar yapıldı. Bu durum sadece çok ufak bir azınlığı memnun etti.

Merhum Özal'ın başlattığı süreç akabete uğratıldı. İçeride ve dışarıda birileri sadece biz kazanalım halka ne olursa olsun diye düşündü.

İşte 2002'den geriye doğru bakıldığında bunun kısır bir döngü olduğunu hep beraber gördük. Türkiye'de ne zaman işler iyiye gitse o zaman darbe olmuş, kriz çıkmış. Türkiye bunu defalarca yaşamış.

İşte biz göreve gelirken dedik ki; ''Herkes kazanacak''. Bu bizim en önemli hedefimiz oldu. Biz unutulmuş kesimlerin, ötekileştirilmiş kesimlerin elinden tutmanın çabası içerisinde olduk. Şehirlere dahi hizmet gitmez iken biz köylere hizmet götürmek için uğraştık.

Çiftçinin üzerindeki yüzde 59'luk faiz yükünü 0'lara çektik. Esnafın yüzde 47'lik faiz yükünü ise yüzde 4'lere çektik. İşçiyi, işsizi, engelli kardeşimizi de unutmadık. Türkiye'de 6 bölgede teşvik programları var. Ben Sayın Dinçer'e de söyledim bu bölgelerde sanayiyi biz yapmayacağız sizler buralarda yatırım yapacaksınız biz yolları açtık.

Uluslararası para fonuna Türkiye'nin 23.5 milayr borcu vardı biz bunu sıfırladık. Borç alandan borç veren konuma doğru gidiyoruz. Sadece belli kesimleri kazandığı bir Türkiye'den 77 milyonun kazandığı bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz.

ERDOĞAN: EL İNSAF YAHU

Bir banka yöneticisi ''Son 1.5 yılda maalesef seçim ortamından kaynaklanan kutuplaşmaların yoğunlaşması sebebiyle çıkan hadiseler, ülkemizin son yıllarda elde ettiği başarılara gölge düşürmüştür" şeklinde açıklama yapıyor.

Neymiş elde edilen başarılara gölge düşmüş Türkiye'nin yurtdışındaki itibarı zedelenmiş. Bunu söyleyen bankada inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok cumhurbaşkanıyım şimdi yan gelip yatan cumhurbaşkanı da yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız.''. Şimdi ben bu tabloyu görünce ''el insaf'' dedim.

DİK DURMASAYDIK ÇOK FARKLI OLURDU

Ağaç dediler çevre dediler park dediler günlerce sokakları yağmaladılar. Başbakanlığım dönemimde 2 milyar 300 milyon fidan 700 milyon da ağaç diktik. Bunların asıl amacının ne olduğunu şimdi görüyoruz. Gezi olaylarında biz dik durmasaydık bugün çok farklı bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık.

'ANANAS' VE 'TESPİH'E SES ÇIKARMADILAR

17-25 Aralık operasyonları ise bir darbe girişimi idi amaç ise eski Türkiye'ye geri dönmekti. Bizi kıyasıya eleştirenlerin ''Ananas'' ve ''Tespih'' konularında ağzını bıçak açmadı. Bu ihanet çetelerine kimse sesini çıkarmadı tam tersine bunlara gizliden kol kanat germeye çalıştılar.

KÖŞELERİNDEN İTİBARIMIZI ZEDELEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Adana'da MİT tırlarının önü kesip uluslararası arenada Türkiye'yi terör örgütlerine destek veriyor şeklinde lanse ederek itibarını zedelemeye çalıştılar. Orada başarılı olmayınca şimdi de köşelerinde kaleme aldıkları makaleler ile bizim itibarımızı zedelemeye çalışıyorlar.

VERİLEN NOTLAR ART NİYETLİ

Türkiye gibi ekonomisini büyümeye devam eden bir ülkeye sen kalkıp böyle bir not veriyorsun. Burda art niyet var. Siyaseten deviremedik, biz ekonomik olarak Türkiye'yi devirelim. Bu notların teknik altyapısı yok. Burada dayanışmamız ülkemiz için çok önemli. Her türlü karalama, darbe girişiminin karşısında dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği nota bak, bunların haline güler misin ağlar mısın? Hangi ölçüyü baz alarak bu tür bir notu veriyorlar? Standard and Poor's daha önce böyle bir çıkış yaptı ben onlara siyasi karar veriyorsunuz dedim. Aynısını yine bunlar yapıyor bu karar siyasidir. OECD'nin genel müdürü biz onlarla aynı kanaatte değiliz dedi. Biz buralara onlarla gelmedik. Kaybolan itibar Türkiye'nin değil, o medya kuruluşlarının, derecelendirme kuruluşlarının itibarıdı.

TÜSİAD'A YARGI GÖNDERMESİ

Hukuk sisteminin içine sızmış paralel yapıya karşı bugün ilk defa iş dünyasından etkili bir ses duydum.

ZAMAN YUMRUKLARI SIKMA DEĞİL TOKALAŞMA ZAMANI

STK'lar ve vatadaş her istediği yerde yürüyüş ve miting yapamaz. Bu dünyanın heryerinde böyledir. Belli alanlar vardır gidip orada yaparsınız. Zaman yumrukları sıkma zamanı değil, zaman tokalaşma zamanıdır. Eski kırkınlıkları muhafaza etmenin hiç kimseye faydası olmayacaktır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • avni durkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    seninleyiz başkan yürübe Allahına gurban.
    Cevapla
  • KEMAL 9 yıl önce Şikayet Et
    SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ,YOLUNUZ AÇIK OLSUN
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu banka yöneticilerin çok çetrfilli karışık işleri,yamuk işleri olduğundan zannederim Pensilvanyalı örgüte çok amam çook KOZ vermiştir..ve verdikleri KOZLar sayesinde kuyruklarını pensilvanyalı iyi sıkıştırmış ki laf edemediler..ancak gizli gizlide hükümet bu pensilvanyalıyı alaşağı etsede bizde kurtulsak diye de dua ediyorlardır..onlar her zaman hazırcıdır!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yöneten, dizayn eden,dinleyen,yapan, yıkan İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI ve Türkiye,deki taşeronları CHP, TÜSİAD DİSK gibi değişik parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıdır ! Parelel yapı dedikleri olay budur !
    Cevapla
  • watandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu acık etsin Reis.. Bu millet seninle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle