Dinçer: Sanayideki gerileme endişe verici

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer YİK toplantısında yaptığı konuşmasında 62. hükümetten programını etkili bir şekilde uygulamasını istedi.

Dinçer: Sanayideki gerileme endişe verici
Dinçer: Sanayideki gerileme endişe verici
GİRİŞ 18.09.2014 11:57 GÜNCELLEME 18.09.2014 14:34


2007 krizinin etkilerinin halen sürdüğünü belirten TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer 62. Hükümetin programını etkili uygulamasını beklediklerini söyledi.

Sanayinin ekonomi içindeki payının son dönemlerde oldukça gerilediğini de vurgulayan Dinçer,  bu durumun çok tehlikeli bir gelişme olduğunu belirterek, ''Sanayisi güçlü olmayan bir ekonomi asla düşünülemez. Büyümenin yeğane itici gücü imalat sanayidir. İmalat sanayiye yönelik teşvik edici politikaları bir an önce hayata geçirmeliyiz.'' diye konuştu.

Yargı reformunun da ivedilikle ele alınması gerektiğini dile getiren Dinçer, yargının daha özgür bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirterek,  kamu kurum ve kuruluşlarının şefaf bir şekilde işlevselliğini göstermesi gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinin de ivme kazandırılarak sonuça ulaştırılmasını önemli bulduklarını belirten Dinçer, ana muhalefet partisinin bu süreçten uzak durmasını ise riskli olarak gördüklerini aktardı.

Toplumda son yıllarda oluşmuş kutuplaşmadan dolayı kaygı duyduklarını da aktaran Dinçer, ''Bu kutuplaşma tüm reformları anlamsız kılıcak noktaya gelmemelidir. Kutuplaşmanın tehlikeli noktalara gelmesinin ülkeye zarar vereceğinden kaygılıyız.'' dedi.

KAYNAK: HABER7