TÜSİAD AB sürecine katkı verecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer,

TÜSİAD AB sürecine katkı verecek
TÜSİAD AB sürecine katkı verecek
GİRİŞ 11.09.2014 17:02 GÜNCELLEME 11.09.2014 17:02

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, hükümetin AB'ye üyelik sürecine ivme kazandırma yönünde değerlendirmesi olduğunu, kendilerinin de iş dünyası olarak destek vermek için İtalya'da temaslarda bulunduklarını söyledi.

Avrupa Birliği dönem başkanı olması dolayısıyla İtalya'ya 2 günlük ziyarette bulunan TÜSİAD, aylık yönetim kurulu toplantısını da Roma'da gerçekleştirdi. Başkan Dinçer, Roma'daki temaslarını ve Türk ekonomisindeki büyüme rakamlarını, gazetecilere değerlendirdi.

AB SÜRECİ HIZLANMALI

Hem İtalya'nın dönem başkanı olması hem de Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni kurulan 62. Hükümet Programı'nda AB üyelik sürecine ivme kazandırma yaklaşımına iş dünyası olarak destek vermek için buraya geldiklerini ifade eden Dinçer, "Temaslarımızda, 2005'ten beri süregelen müzakerelerin son dönemde bir yavaşlamaya girdiğini, önümüzdeki dönemde yargı-temel haklar ve enerji başlıklarının açılmasıyla gerçekten hedeflendiği ve hükümet programında olduğu gibi bir hızlanma gerçekleştirilebileceğini, TÜSİAD'ın görüşü olarak burada bakanlar düzeyinde paylaştık" diye konuştu.