Nail Olpak: Eylem planı hazırlanacak

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Nail Olpak: Eylem planı hazırlanacak
Nail Olpak: Eylem planı hazırlanacak
GİRİŞ 09.09.2014 15:33 GÜNCELLEME 09.09.2014 15:33

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin, "Bu noktada özeleştiriyi yapmak gerekiyorsa en başta elbette bizim de yapmamız gerekir. Üzerimize düşen eksik alanlar varsa elbette özeleştiriden de ileri gitmek kaydıyla yapacaklarımızı yapmak bizim görevimizdir" dedi.

Olpak, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, iş dünyası örgütleri arasında kendilerini ilk kabul ettikleri için Davutoğlu'na teşekkür etti.

Bugüne kadarki faaliyetleri ve yeni Türkiye hedefleri içerisinde yapabilecekleri konularda bilgi verdiklerini anlatan Olpak, Davutoğlu'nun bu noktadaki tavsiyelerini aldıklarını bildirdi.

Yeni hükümetten beklentilerine ilişkin 6-7 maddelik bir sunumda bulunduklarını ifade eden Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi yeni bir anayasanın, ülkemizin bundan sonraki sürecinde, çok daha acil bir şekilde, özellikle siyaset gündeminin biraz daha geriye kaldığı bugünlerde önemli olduğunu düşünüyoruz. İkincisi çözüm sürecinin ülkemiz için olmazsa olmazlarından birisi olduğunu düşünüyor ve bu konudaki kararlılığın devam ettirilmesini istiyoruz. Üçüncüsü hızlı ve adil işleyen bir hukuk devletine hepimizin ihtiyacı var. Bu konudaki çabaların ve ihtiyaç duyuluyorsa yasal düzenlemelerin hızlı şekilde yapılmasını arzu ediyoruz."

İnsan odaklı büyüme ve kalkınmanın konuşulduğu bir dönemde bunun gerçekleştirilebilmesi için eğitim alanında çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Olpak, bu konuda atılacak adımların da hızlandırılarak devam ettirilmesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

Reel kesimi önceleyen bir büyüme modelinin öne alınması konusundaki görüşlerini Davutoğlu'na arz ettiklerini anlatan Olpak, bürokrasiyle ilgili şikayetlerin bilindiğini buna yönelik de bu noktada kamu personel reformuyla ilgili neler olabileceğini Davutoğlu'na ana başlıklar halinde ilettiklerini ve ve tavsiyelerini aldıklarını söyledi.

DOĞU VE G.DOĞU'DA AKTİF OLMAMIZI İSTEDİLER

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Olpak, Davutoğlu'nun kendilerine ne gibi tavsiyelerde bulunduğu ve özellikle çözüm sürecine yönelik kendilerinden bir beklentisi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "İş dünyasının beklentilerini biz bugüne kadar MÜSİAD olarak huzur, güven ve istikrarın devamı olarak özetlemiştik. Çözüm süreci de buradaki huzur ortamının devamının en önemli faktörlerinden birisi. İki tarafı var bunlardan birisi elbette hiçbir şekilde bedeli kıyaslanamayacak insan hayatının kaybedilmemesi, ikincisi de bütün bölgenin ve refahın artırılabilmesi. Bizden o bölgelerde de daha fazla aktif olmamızı istediler" dedi.

Yurt içinde 78 noktada aktif faaliyet yürüttüklerini anlatan Olpak, Davutoğlu'nun kendilerinin yurt içinde ve yurt dışında bu faaliyetlerin dozunun artırılmasını istediğini dile getirdi.

"YENİ TÜRKİYE'YE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında yapabilecekleri konusundaki bir soruya da Olpak, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak iş aleminin gelişmesine katkı sağlamayı nasıl sürdürdüysek, hem yurt içinde hem de yurt dışında o yeni Türkiye'nin harcına en büyük katkıyı sağlayanlardan birisi biz olacağız" yanıtını verdi.

"EYLEM PLANI BİRKAÇ GÜN İÇİNDE HAZIRLANACAK"

Şişli'deki asansör faciasının gündeme gelip gelmediği ve facia sonrası iş dünyası olarak bir özeleştiri yapıp yapmadıklarına ilişkin soru üzerine de Olpak, konunun görüşmede gündeme geldiğini söyledi.

"Bir canın kaybını hiçbir şeyle ölçmemiz mümkün değil" ifadesini kullanan Olpak, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi. Olpak, şunları söyledi:

"Bu noktada özeleştiriyi yapmak gerekiyorsa en başta elbette bizim de yapmamız gerekir. Sayın Başbakanımız önümüzdeki günler içerisinde çok uzatmadan birkaç gün içerisinde tarafların da görüşlerini almak kaydıyla bir eylem planı hazırlığı içerisinde olduğunu söylediler.

Biz orada da söyledik bu noktada bizim üzerimize düşen eksik alanlar varsa elbette özeleştiriden de ileri gitmek kaydıyla yapacaklarımızı yapmak bizim görevimizdir. Yasal düzenleme ya da onun dışında beklediğimiz alanlar varsa da kendilerine arz edeceğiz. Ama asıl amaç insanı yaşatmak olmalı insan yaşamının hiçbir şekilde bir değeriyle ölçülemediğini tekrar hatırlatmak isterim."

"ÇOK ACI ÇEKMİŞ BİR KURUMUZ"

Olpak, Davutoğlu'na ilettikleri konular içerisinde paralel yapıyla mücadelenin bulunup bulunmadığı, kendilerinin böyle bir yapıyla karşılaşıp karşılaşmadıklarına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Biz geçmişte siyasetin iş dünyasını tanzim etme çabalarından gerçekten çok acı çekmiş bir kurumuz. 28 Şubat döneminde üyelerimizin geceleri evlerine girilmesi, iş yerlerinin zorlanması dahil olmak üzere bunun acılarını çektik. Dolayısıyla diyoruz ki nasıl siyasetin bu anlamda iş dünyasını tanzim etme çabalarından rahatsız olduysak da bundan sonra da olacaksak, karşı duruyorsak, iş dünyasının da kendi alanının dışına çıkarak siyaseti tanzim etme çabalarına karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz."