Ereğli ile İstanbul arasına deniz uçağı

İstanbul, Zonguldak Ereğli arasında deniz uçağı seferlerinin başlatılması için görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Ereğli ile İstanbul arasına deniz uçağı
Ereğli ile İstanbul arasına deniz uçağı
GİRİŞ 08.09.2014 19:15 GÜNCELLEME 08.09.2014 19:16

Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem'in daveti üzerine Ereğli'ye gelen Seabird Airlines firması Genel Müdür Vekili Anıl Öztekin'in limanda teknik incelemelerde bulunduğu belirtildi. 

    DTO Karadeniz Bölgesi Başkanı Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Seabird Airlines firmasının Haliç-Ayvalık, Haliç-Kocaeli, Haliç-Alaçatı, Haliç-Bodrum ve Haliç-Bozcaada arasında devam eden uçuşları var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Birdal ile görüşerek deniz uçağı seferlerinin Karadeniz Bölgesi'nde de yapılabileceğini dile getirdim.

Sayın Genel Müdür bu önerime olumla baktı ve yaptığımız çalışmalar neticesinde Seabird Airlines firması yetkilileri Karadeniz Ereğli'ye gelerek bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulundular. Şu anda Ereğli-Haliç arasında deniz uçağı seferlerinin başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Firma yetkilileri ile Liman Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde deneme uçuşu için de izin alındı. Önümüzdeki günlerde değerli basın mensuplarımızı da davet ederek deneme uçuşu yapacağız. Seferler başladığında Ereğli-İstanbul arasındaki uçuş süresi 45 dakika olacak." dedi.

KAYNAK: CİHAN