İran'ın uçak kafesi 'Chichak Airlines'

Son yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinde yaygınlaşan uçak kafe konsepti İran’da da yaygınlaşıyor.

İran'ın uçak kafesi 'Chichak Airlines'
İran'ın uçak kafesi 'Chichak Airlines'
GİRİŞ 21.08.2014 21:32 GÜNCELLEME 21.08.2014 21:32

 Bir zamanlar gökyüzünde yolcularına hizmet veren Fokker 100 tipi uçak şimdilerde ise İran’ın ilk uçak kafesi olarak “Chichak Airlines( Çiçek Havayolları) adıyla hizmete sunuldu. 

Müşterilerine kafe hizmeti veren bir mekan haline gelen Fokker 100 tipi yolcu uçağı üç yıl evvel Tebriz Havalimanı’na inişi sırasında bir kaza yaptı. Kazada uçağın burnunda ve ön dikmesinde hasar meydana geldi. Kazadan sonra uçak İranlı yetkililer tarafından seferlerden çekilmesinin ardından iş adamı Rashid Rajabpoor, hayalindeki uçak kafeyi gerçekleştirmek için ilk adımı attı. Kazadan sonra bir daha sefere konulmayan uçak şimdilerde gökyüzünde yolculara hizmet vermek yerine bir uçak kafe olarak müşterilerine kapılarını açtı. 

KAZADAN SONRA YENİDEN DİZAYN EDİLDİ 

Kazadan sonra İranlı iş adamı tarafından satın alınan ve yeniden dizayn edilen uçağa yaklaşık 150 bin dolar tutarında tadilat yapıldı. Uçağın koltukları sökülerek 70 kişilik bir cafe haline getirildi. Uçağın klima ve ışık sistemi yeniden dizayn edildi. Yaklaşık iki ay önce hizmete sunulan ve adı Chichak Airlines (Çiçek Havayolları) olan uçak kafe hakkında bilgi veren İran’lı iş adamı Rashid Rajabpoor, “Bu uçağı almak için bir yıl boyunca görüşmelerimiz oldu. Uçağı satın aldık ve yeniden dizayn ettik ve iki aydan beri müşterilerimizin hizmetine sunduk. Burada müşterilerimize sıcak ve soğuk içecekler ve tatlı gibi ürünlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

KAYNAK: DHA