İş dünyasından Davutoğlu için ilk sözler

İş dünyasından AK Parti’nin 27 Ağustos’taki kongresinde genel başkan adayı olarak ilan edilen Ahmet Davutoğlu’na tam destek geldi

İş dünyasından Davutoğlu için ilk sözler
İş dünyasından Davutoğlu için ilk sözler
GİRİŞ 22.08.2014 10:12 GÜNCELLEME 22.08.2014 15:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


İş dünyasının önde gelen isimleri Davutoğlu’nun siyasi ve ekonomik istikrarın devamı açısından önemli olduğunu söyledi. İş dünyası temsilcilerinin Davutoğlu ile ilgili görüşleri şöyle:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi:  Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştığımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti yetkili organları tarafından Genel Başkanlık ve Başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşılıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Kendisi derin bir hocadır ve tasvip ettiğim bir kişidir. Kendisinin başbakanlığı bekleniyordu. Dış politika konusunda engin bilgisi ve büyük tecrübesi var. Ekonomi bilgisi de yüksek. Parti politikası devam edecek, istikrar sürecektir.

- Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin büyümesi siyasi istikrara bağlı. Siyasi istikrar sürdüğü müddetçe büyüme sürecek. Bir an önce seçimlerin bitip Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesini bekliyoruz.

-Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik: Ülke için ve komşular için hayırlı olsun. Henüz çok erken. Kabine kurulduktan sonra herşey daha iyi olacak. Ekonomik olarak 2002’den bu yana AK Parti’nin izlediği politikalarda ciddi değişim olmayacağını düşünüyorum. Yeni kabine oluşumuyla birlikte Türkiye’nin olumlu yapısının devam edeceğini söyleyebilirim.

-TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: Hayırlı olsun. Ekonomik istikrar için siyasi istikrar çok önemli. İkisi el ele gidiyor. Görünen durum da ikisinin uyumlu bir şekilde gideceğini gösteriyor. İhracatta sektör olarak biz 40 milyar dolara ulaştık. Bunu artıracağız. Muhalefet ve iktidar Türk ekonomisi birlikte mücadele etmeli.

-İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Hayırlı olsun. İstişareler sonrası Sayın Davutoğlu isminde karar kılındı. İstikrar açısından önemli. Siyasi sorun çözüldü, şimdi ekonomi yönetimiyle ilgili kararı bekliyoruz. Ekonomi yönetiminin aynı istikrarı sürdürmesini temenni ediyoruz.

-TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert: Kendisi son derece kaliteli bir insan. Ülkemizin birlik ve beraberliği için yeni dönem hayırlı olsun. Ekonomi konularında Sayın Davutoğlu ile beraber çalışacağız. Memleketimizdeki bulanıklıklar bir bir aydınlanıyor. İki seçim atlattık. Bundan sonra daha fazla ekonomiye odaklanmalıyız.

-MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: Davutoğlu, inanıyorum ki başbakan olarak da üstün bir performans gösterecektir. Farklı alanlardaki derin müktesebatıyla ülkemizin son on yılında önemli izler bırakmış bir simasıdır. Hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi siyaset sahnesine taşıyarak önemli hizmetlerde bulunmuştur.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar: Türkiye'nin başarılı dış politikasının mimarlarından olan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığını bildirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Vizyonu, birikimi ve tecrübesiyle Türk iş camiasının gelişimine ve ekonomimizin güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti genel başkanı ve başbakan adaylığıyla ilgili olarak, "AK Parti'nin kendi kurulları içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda bu isimde karar kılınması memnuniyet verici bir sonuçtur" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar ne diyecek bu işe... pandispanyadan naber.. onay var mı. vaftiz töreni nerde yapılacak.. ne bilelim.. soralım dedik. burdakilerin sesi çıkmadı hala..onlar da mı pandispanyadan onay bekliyor.yoksa eklektikmen beyin şoku mu devam ediyor diye sordu weahsibatılıco. hadi bakalım.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Geliyoruz,Onlar (Fatih Sultan Mehmed ve devlet erkanı) İstanbul’u fetheylemek gibi büyük bir erdeme ulaştılar. Onları kendimizle bir tutamayız.Kanuni Sultan Süleyman Han,,. ,,Kuvvetlenerek geliyoruz,Farkımız inancımız, Ak partinin sırrını çözmek için alim olmaya gerek yok ŞANLI OSMANLI tarihini okumak ve gurur duymak yeterli olacaktır, AK Partide bir çatlak, Belirsizlik, Kaos olurmu diye yanıp tutuşan içimizdeki yabancılara sesleniyorum, Ey cahiller OSMANLI yeniden tekrar doğdu Allah,ın izni Müslümanların duası ile İmparatorluk kaldığı yerden devam ediyor, edecek Recep Tayyip Erdoğan,dan sonra ne olur derseniz, Ne olmaz,ki takımın içindeki herkes bir ERDOĞAN OSMANLI,da ERDOĞANLAR,mı biter bir ERDOĞAN gider bin ERDOĞAN, gelir,,
    Cevapla