Medvedev Türk firmanın şantiyesinde

Medvedev, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin en önemli projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti.

Medvedev Türk firmanın şantiyesinde
Medvedev Türk firmanın şantiyesinde
GİRİŞ 20.08.2014 19:08 GÜNCELLEME 20.08.2014 19:08

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin en önemli projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti. 

Rusya’nın en büyük yabancı inşaat şirketi olan Rönesans Holding’in Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinde yer alan ve çok amaçlı iş ve ticaret merkezi olarak hizmet verecek olan Comcity şantiyesi, Rusya’nın önemli iki ismine ev sahipliği yaptı. Türk şirketi Rönesans İnşaat tarafından yapılan, Moskova’nın en büyük ve en prestijli iş ve ticaret merkezlerinden biri olan Comcity Projesi, bugün Rusya Başbakan Medvedev ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ağırladı.

Rusya Başbakanı Medvedev ve Moskova Belediye Başkanı Sobyanin projenin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. Moskova’nın yeni büyüyen bölümü ile bizzat ilgilenen Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in ziyaretleri sırasında Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol hazır bulundu.

Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Düzyol, projeyle ilgili bilgi verirken, 4 aşamadan oluşan projenin, 196 bin metrekarelik alanda inşa edilen ilk aşamasının, 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi. Düzyol, “Rönesans olarak Moskova bölgesinde, Comcity projesinin yanı sıra, 12 ayrı projemiz bulunuyor. Rusya’nın kalbi Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde inşaatını gerçekleştirdiğimiz projelerinden olan iki farklı kule yatırımımız ise son hızla devam ediyor. Rönesans Holding’in kendi yatırımı olan bu proje, 1,3 milyar dolara mal olacak” dedi.

Medvedev’in bölgedeki gelişmeleri görmek için şantiye ziyareti yaptığı Comcity Projesi tam 430 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Tamamlandığında 11 ofis binası, alışveriş ve yaşam merkezi, otel, spor merkezi, çocuk oyun alanı, restoranlar, bankalar gibi birçok yapıyı bünyesinde barındıracak ‘A sınıfı çok amaçlı bir iş ve ticaret merkezi projesi’ olan proje 4 aşamadan oluşuyor.

Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan birinci aşama 196 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Bu aşama, ofis binaları, yeraltı alışveriş merkezi ve yaşam alanı, bir fitness merkezi, bir otel kompleksi, bir çocuk yuvası çok sayıda banka ve restoran inşaatını kapsıyor. Daha sonraki aşamalarda ise yine A+ ofis binaları inşa edilecek. Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak bu dev kompleks, Rostelecom gibi Rusya’nın önemli firmalarına da ev sahipliği yapacak.

KAYNAK: İHA