Muratbey dünyada da gönülleri feth etti

Muratbey’in ürünleri, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da en çok yenen peynirler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Muratbey dünyada da gönülleri feth etti
Muratbey dünyada da gönülleri feth etti
GİRİŞ 20.08.2014 17:07 GÜNCELLEME 20.08.2014 17:07

Türkiye’nin en önemli peynir üreticilerinden biri olan ve yaklaşık 250’nin üzerinde peynir çeşidi ile dikkatleri üzerine çeken Muratbey, yurtdışında gücünü giderek artırıyor. Turquality kapsamında yer alan Marka Destek Programı’na da kabul edilen Muratbey, dünya markası olma yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerliyor.

Muratbey Gıda San. ve Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Japonya, ABD, S.Arabistan, BAE, Irak, Bahreyn, Kuveyt, Katar, KKTC, Mısır, Türkmenistan, Azerbaycan ve Ürdün’ün de aralarında olduğu yaklaşık 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu yıl ihracatta yüzde 20’nin üzerinde büyümeyi planladıklarını ifade eden Erol, yılbaşından bu yana göstergelerin ihracatta hedeflerini aşacağını gösterdiğine dikkat çekti.  Erol, “İnovatif ürünlerle pazarı büyütmek, yeni kullanım alanları yaratmak ve dış pazarlardaki faaliyetlerimizi artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Avrupa’ya know-how ihraç edecek

Necmi Erol, peynirlerinin Avrupa’da üretilmesi konusunda da birçok ülkeden teklif aldıklarına dikkat çekti. ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika gibi ülkelerdeki büyük üreticilerle görüştüklerine söyleyen Necmi Erol, bu ülkelere teknoloji ve know how satacaklarını ifade etti. Erol, “Anlaşma sürecinin son aşamasındayız. Pek yakında başta Burgu olmak üzere ürünlerimizin üretime geçmesini bekliyoruz ”dedi.

KAYNAK: EKOTRENT