İş dünyasında Torba Yasa beklentisi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Herkes programını bu yasanın ağustos ayında çıkmasına göre yapmıştı"

İş dünyasında Torba Yasa beklentisi
İş dünyasında Torba Yasa beklentisi
GİRİŞ 16.08.2014 13:08 GÜNCELLEME 16.08.2014 13:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi ile sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını da içeren Torba Yasanın görüşmeleri tamamlanmadan TBMM'nin 1 Ekim'e kadar tatile girmesinin iş dünyasında "hayal kırıklığına" neden olduğunu bildirdi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, 2011 yılında çıkartılan 6111 sayılı yasa ile taksitlendirilen ancak ödenemeyen vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini, bu yönde binlerce üyeden gelen talebi hükumete aktardıklarını belirtti.

Hükumetin iş dünyasının bu talebine olumlu yanıt vererek borçların 36 ay vade ile yapılandırılması için kanun hazırladığını dile getiren Demirtaş, bu kanun teklifinin de Torba Yasa içerisinde yer aldığını, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili maddelerin Mecliste kabul edildiğini kaydetti.

Sadece İstanbul, İzmir ve Ankara'da 130 bin şirketin, iş adamının bu yasanın çıkmasını beklediğini dile getiren Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yasa tasarısı tamamen görüşülmeden TBMM'nin 1 Ekim'e kadar tatile girme kararı alması ile adeta şoke olduk. Üyelerimizde, iş dünyasında büyük hayal kırıklığı var. TBMM'nin tatile girmesi ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının ekim ayına kalması üzerine üyelerimizden de tepkiler geliyor. Çünkü herkes planlamasını buna göre yaptı. Ödeme planları, borçların yeniden yapılandırılmasına göre yapıldı. Ayrıca yeniden yapılandırma çıkacak diye güncel vergilerin ödemeleri de yapılmamıştı. Yasanın çıkmaması, gelir eksikliği nedeniyle hazineyi de rahatsız edecektir. Herkes programını bu yasanın ağustos ayında çıkmasına göre yapmıştı. Hükumetin kararını gözden geçirip sayın başbakanımızın cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında tekrar meclisi toplayarak yasayı çıkarmasını bekliyoruz. Yeni başbakanımızın bu sorunu en kısa süreçte çözmesini umutla bekliyoruz. Bir an önce vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması hem iş dünyamızı hem de hazinemizi rahatlatır."

YORUMLAR 3
  • Kemal SEMİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    PİŞMANIM. Emekli olabilmek için, "Torba Yasa"nın çıkmasını bekleyenlerden birisiyim. Ha bugün çıktı, ha yarın çıkacak diye diye 8 ay geçti. Tam da bitti derken Meclis tatile girdi. Bunun adı insanlarla alay etmektir. 30 Mart'ta Ak Parti'ye, 10 Ağustos'da Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğim için pişmanım. Bundan sonra yasa çıksa ve, "Sana çift maaş bağlayacağız" deseler, Allah'ın Yüce adına bir kere daha yemin ediyorum ki, Ak Partiye oy vermeyeceğim. NOKTA...
    Cevapla
  • muhammet talha özbaşaran 9 yıl önce Şikayet Et
    MİLLETVEKİLİ MAAŞI.... Şayet görüşülmesi gereken milletvekili maaşı olsaydı gerekirse sabahlara kadar çalışırlardı. Ama; sabahlara kadar çalışmalarına gerek yok. Nasılsa 1 dakika da elleri kaldır-indir oylamasıyla maaşlarına zam yapıveriyorlar. Vatandaş, taşeron, işçi ne yaparsa yapsın. Zihniyet bu işte...
    Cevapla
  • Recep GÜLER 9 yıl önce Şikayet Et
    Otomobiller için hurda yasası???. Binlerce kişide,Haziranda çıkacak denilen;çevre ve yakıttan tasarrufu,artı Otomobil sektörünü şahlandıracak''Hurda araç yasasını,,bekliyordu!!!
    Cevapla