TÜRKONFED: Erdoğan'a başarılar dileriz

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Erdoğan'a yeni görevinde başarılar diledi.

TÜRKONFED: Erdoğan'a başarılar dileriz
TÜRKONFED: Erdoğan'a başarılar dileriz
GİRİŞ 11.08.2014 12:57 GÜNCELLEME 11.08.2014 12:57


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kırgınlıkları geride bırakma mesajı verdiğini hatırlatarak, "Sayın Erdoğan'a 76 milyonun tamamını temsil edeceği, kucaklayacağı hassas ve büyük sorumluluk isteyen görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

Onatça, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, önemli seçimlerden birinin geride bırakıldığını, bir yıldır seçim süreci yaşayan Türkiye'nin ekonomiye odaklanabileceğini belirtti.

Seçilen yeni cumhurbaşkanının kırık kalpleri onarması ve sonucun hayırlı olması dileğinde bulunan Onatça, "Sayın Erdoğan, yaptığı balkon konuşmasında, 'tartışmaları, kırgınlıkları geride bırakalım' mesajı verdi. Bu konuşmaya sadık kalınan uygulamalar kırılan kalplerin onarılmasını sağlar. Kendisine 76 milyonun tamamını temsil edeceği, kucaklayacağı hassas ve büyük sorumluluk isteyen görevinde başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Onatça, 2014 ile başlayan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ülkeyi yorduğunu, ancak bunların geride bırakılmış olmasının avantaja çevrilebileceğini vurguladı.

Süleyman Onatça, şunları kaydetti:

"Küresel ekonomide kırılganlıkların devam etmekte olduğu bir ortamda tamamlanan seçim süreci iş dünyasında güven ve beklentilerin düzelmesine katkıda bulunacaktır. Seçim öncesinde Anadolu'ya hakim olan rehavetin, seçim sonrasında ortadan kalkmasını umuyoruz. Türkiye ekonomisinde çözüm bekleyen yapısal sorunların bir süredir siyasetin gölgesinde kaldığı ve gereken önemi bulamadığı hepimizin malumu. Önümüzdeki günlerde gerek başbakan gerekse ekonomi yönetiminin krizsiz belirlenmesi, tedirginliği de ortadan kaldırır. Bu çerçevede ekonomide bekleyen önlemlerin devreye sokulması, bu senenin son çeyreğinde ve gelecek sene elde edeceğimiz büyüme oranının hızlanmasını sağlayacaktır."

KAYNAK: AA