Halk Bankası'ndan Gazze iddialarına cevap

Halk Bankası bazı haberlerde Gazze'deki katliamlarla bankanın adının aynı kare içinde anılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Halk Bankası'ndan Gazze iddialarına cevap
Halk Bankası'ndan Gazze iddialarına cevap
GİRİŞ 21.07.2014 19:26 GÜNCELLEME 21.07.2014 19:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halk Bankasından yapılan açıklamada, bazı haberlerde Gazze'deki katliamlarla bankanın adının aynı kare içinde anılmaya çalışıldığı belirtilerek, bu tür "çarpıtma" haberleri yayımlamak ve yayılmasına sebebiyet vermek suretiyle bankayı yıpratmaya çalışanlar hakkında hukuki ve cezai başvurularda bulunulacağı bildirildi.

Yazılı açıklamada, geçen hafta sonu bazı internet sitelerinde, "Kürt petrolünün Türkiye üzerinden İsrail'e taşındığı ve Gazze'yi vuran savaş araçlarının yakıtının Türkiye'den sağlandığı" yönünde haber ve yorumlara yer verildiği anımsatıldı.

Kamuoyunda bankanın adının "ısrarla" çeşitli spekülasyonlara karıştırılmak istendiğinin altı çizilen açıklamada, yurt içinde ve dışında birtakım odaklarca yapılan hedefli saldırıların, bankanın yükselmesine ve gelişmesine engel olamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri AŞ tarafından hazırlanan bazı haberler diğer halka açık şirketlerde olduğu gibi bankamızın web sayfasında da yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla yer alabilmektedir. Bu durum haberi yapan internet sitesince de çok iyi bilinmesine rağmen, meslek etiği ve ahlakı gözetilmeden maksatlı bir şekilde olay çarpıtılarak bir algı yaratılmaya ve dünyanın gözünün önünde cereyan eden Gazze'deki katliamlarla bankamızın adı aynı kare içinde anılmaya çalışılmaktadır. Bankamız, hisseleri Borsada işlem gören, halka açık bir şirkettir. Bundan böyle bu tür çarpıtma haberleri yayımlamak ve yayılmasına sebebiyet vermek suretiyle bankamızı yıpratmaya çalışanlar hakkında hukuki ve cezai başvurularda bulunulacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    FOREKS FALAN MASAL ABİCİM. Bu kurumlar hepsi kendi yatırımlarının başarısı için maniplasyon için kullanılan kurumlar halkı yönlendiriyorlar hemde faizci ekonomi kanallarının eliyle yapıyorlar..Bu ekonomi kanalları da zaten faizi yüksek tutmak için çırpınan kanallardır.Tavsiyem üç ay ara ile aynı saatlerde bu kanalları takip edin aynı şeyi konuşurlar:))
    Cevapla